Με μερικές κοινές υπουργικές αποφάσεις μέσα σε περίπου 20 ημέρες θα βρεθούν εκτός δημοσίου 8.100 υπάλληλοι.
Οι οριστικές αποφάσεις πάρθηκαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου και η διαδικασία ήδη έχει ξεκινήσει.
Ως προς το δεύτερο κύμα που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο ο αρμόδιος υποιυργός Κ. Μητσοτάκης άφησε μιλώντας στο Mega ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης αναφέροντας χαρακτηριστικά:
“Ειναι κάτι το οποίο θα το δούμε. Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε βεβιασμένες κινήσεις. Είναι κάτι το οποίο θα το συζητήσουμε σε ένα μήνα».
Ουσιαστικά έχουν επιλεγεί δύο διαδικασίες μέσω των οποίων οι υπάλληλοι θα βρεθούν σε διαθεσιμότητα.
Η μια διαδικασία προβλέπει τον… ξαφνικό θάνατο της υπηρεσίας ή του φορέα όπου υπηρετούν οι υπάλληλοι και έτσι αυτόματα θα βγουν σε διαθεσιμότητα.
Παράδειγμα η υπηρεσία καθαριότητας του υπουργείου Οικονομικών που καταργείται και οι εργαζόμενοι βγαίνουν στο σύνολό τους σε διαθεσιμότητα.
Άλλοι 330 υπάλληλοι βγαίνουν με τον ίδιο τρόπο σε διαθεσιμότητα στο υπουργείο Υποδομών με την κατάργηση του τομέα για την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων
Ο δεύτερος τρόπος που έχει επιλεγεί είναι η κατάργηση των οργανικών θέσεων των υπαλλήλων.
Σε αυτή την περίπτωση θα ακολουθηθεί μια 15ημερη διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ για την αξιολόγηση των υπαλλήλων ώστε να επιλεγούν εκείνοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα
ΥΓΕΙΑΣ 1.835
Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι από 13 νοσοκομεία. 7 εργαζόμενοι από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου, 181 από την Πολυκλινική και 189 από το παράρτημά της, 233 από το Σισμανόγλειο, 300 από το «Φλέμιγκ», 154 από το Κωνσταντινοπούλειο, 176 από το Νοσ. Πατησίων, 29 από το Σπηλιοπούλειο, 20 από το Ινστιτούτο Ερευνας Νοσημάτων Θώρακα, 270 από το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, 61 από το Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης, 38 από το ειδικό Παθήσεων Θεσσαλονίκης, 7 από το Αφροδίσιων Νοσημάτων Θεσσαλονίκης και 170 από το «Παναγία Θεσσαλονίκης»
Υπουργείο Εσωτερικών 3.200Δημοτικοί αστυνόμοι
Παιδείας, 1.500 άτομα, κυρίως διοικητικό προσωπικό μόνιμου και αορίστου χρόνου από ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σε διαθεσιμότητα θα τεθεί προσωπικό ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ.
Υποδομών και μεταφορών. 330 υπάλληλοι του ταμείου αποκατάστασης σεισμοπλήκτων,128 άτομα από το διοικητικό προσωπικό της ΓΓ Δημοσίων Έργων, αλλά και 300 υπάλληλοι της ΥΠΑ.
Εργασίας. 618 συνολικά άτομα. 20 από την κεντρική διοίκηση, 211 από το ΙΚΑ, 263 από τον ΟΑΕΔ, 20 από τον ΟΓΑ και 29 από το ΕΤΕΑ.
Από το υπουργείο Πολιτισμού θα βγουν σε διαθεσιμότητα 125 άτομα από την Κεντρική υπηρεσία, 15 από ΝΠΔΔ και 110 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Στο υπουργείο Οικονομικών καταργείται ο κλάδως της καθαριότητας και έτσι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα 485 καθαρίστριες με σχέση αορίστου χρόνου 4ωρης απασχόλησης.
Από τους 138 υπαλλήλους του υπουργείου Τουρισμού που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οι 40 είναι διοικητικών καθηκόντων και βοηθητικών ειδικοτήτων από την κεντρική υπηρεσία και 98 από τον EOT
38 άτομα, καθαρίστριες, φύλακες και επιμελητές θα βγουν σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Δικαιοσύνης
22 διοικητικοί υπάλληλοι της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και 26 ΓΓ Αιγαίου θα βγουν σε διαθεσιμότητα.
10 άτομα θα βγουν σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Εξωτερικών. Πρόκειται για υπαλλήλους που υπηρετούν ως διοικητικό προσωπικό στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού
Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα βγουν σε διαθεσιμότητα 290 τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό και 120 μόνιμοι διοικητικών και τεχνικών ειδικοτήτων
131 άτομα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα βρεθούν εκτός δημοσίου. Πρόκειται για 59 μόνιμους και 52 εργαζόμενους με σύμβαση αορίστου χρόνου διοικητικών και βοηθητικών ειδικοτήτων από την κεντρική υπηρεσία, τον ΕΦΕΤ, το Μπενάκειο και το ΙΓΕ
Διαβάστε επίσης: