Ελλάδα

Κλειστά έως τις 15:00 αύριο τα μαγαζιά

Με αυτό τον τρόπο να συμμετάσχει η ΓΣΕΒΕΕ στην πανελλαδική απεργία κατά των νέων μέτρων.

Με κατεβασμένα τα ρολά θα μείνουν την Τετάρτη μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι τα καταστήματα, μετά την απόφαση του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ. Η Συνομοσπονδία αποφάσισε επίσης μαζική παρουσία στις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι οργανώσεις των εργαζομένων κατά των νέων μέτρων.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ “αυτή θα είναι η πρώτη αντίδραση στα μέτρα που αναμένεται να αποφασισθούν και τα οποία θα διευρύνουν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Η δραστική μείωση εισοδημάτων, η παράλογη υπερφορολόγηση, η μεγάλη πτώση της ζήτησης καταστρέφει επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας.

Υποβαθμίζεται έτσι και η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Σταδιακά φτωχοποιείται η χώρα και περιθωριοποιείται στο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Ιδιαίτερα επικίνδυνες και οι συνέπειες στο ασφαλιστικό και υγειονομικό σύστημα και στα Δίκτυα Κοινωνικής Προστασίας. Η παντελής δε έλλειψη αναπτυξιακών μέτρων, ελπίδας και προοπτικής, οπισθοδρομεί επικίνδυνα τη χώρα και αποτρέπει κάθε σκέψη για επένδυση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απεργούν και οι τραπεζοϋπάλληλοι την Τετάρτη

Και οι καθηγητές ΤΕΙ στην 24ωρη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

Στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ την Τετάρτη – Δε θα λειτουργήσει ο Προαστιακός

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκαριστική μαρτυρία εγκύου για τον γυναικολόγο που παρενοχλούσε τις ασθενείς του στη Ρόδο - «Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα»
Ο γιατρός καταδικάστηκε σε 73 χρόνια κάθειρξη, μία ποινή που θεωρείται από τις μεγαλύτερες που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα για αυτούς τους είδους αδικήματα
Ρόδος: Σοκαριστική μαρτυρία εγκύου για τον γυναικολόγο που παρενοχλούσε τις ασθενείς του – «Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα»