Τρίτη, 23 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Κοινή κάθοδο στις εκλογές με ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θέλει ο Ανδρέας Λοβέρδος

Κοινή κάθοδο στις εκλογές με ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θέλει ο Ανδρέας Λοβέρδος

Επιστολή στους Προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θα στείλει σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατ’αρχήν, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και, κατόπιν, για κοινή κάθοδο στις εκλογές

Πρόσκληση στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και, συγκεκριμένα, στο ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και στους 5 ανεξάρτητους βουλευτές του χώρου, για κοινή κάθοδο στις εκλογές απηύθυνε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, Πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των γραφείων του κόμματος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που επέλεξε την συμβολική για το ΠΑΣΟΚ ημερομηνία της 3ης του Σεπτέμβρη για τα εγκαίνια των κεντρικών γραφείων του κόμματός του, αναφέρθηκε στη διπλή σημασία της επετείου, δηλαδή τόσο για το κίνημα του λαού που διεκδίκησε και πέτυχε την παραχώρηση Συντάγματος από τον Όθωνα το 1843, όσο και για την ίδρυση της μεταπολιτευτικής έκφρασης του ΠΑΣΟΚ.

Σε κοινή κάθοδο στις εκλογές των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς στοχεύει ο Ανδρέας Λοβέρδος, που στέλνει επιστολή σε Βενιζέλο-Κουβέλη για τη διαμόρφωση κοινής πρότασης για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
 

Με βασικές θέσεις του κόμματός του, τις ριζοσπαστικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη και στη Διοίκηση, ο κ. Λοβέρδος θεωρεί πως μία κοινή πρόταση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς για την αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί προαπαιτούμενο, που μπορεί να οδηγήσει στην εκλογική συνεργασία και την κοινή κάθοδο των κομμάτων του χώρου στις επερχόμενες εκλογές.

Δήλωσε, μάλιστα, πως θα απευθυνθεί σήμερα με επιστολή του στους Προέδρους του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, καθώς και στους πέντε ανεξάρτητους βουλευτές του χώρου, για το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος, που θα οδηγήσει, όπως είπε, στην Δ’ Ελληνική Δημοκρατία.

Όσο για τα σημερινά γενέθλια του… πρώην κόμματός του, ο Ανδρέας Λοβέρδος, δίχως να κατονομάσει το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τόνισε ότι η δημοκρατική παράταξη «δεν έχει ιδιοκτήτες», αλλά ανήκει στο 50% του ελληνικού λαού που την πίστεψε, για να καταλήξει ότι «πρέπει να συναντηθούμε με τους πολίτες αυτούς, όχι όμως ενώνοντας κινδυνεύουσες πολιτικές καριέρες ή συγκολλώντας πολιτικές αοριστείες και μικρο-πολιτικές προτεραιότητες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΑΣΟΚ, Κουβέλης και Λοβέρδος γιορτάζουν την 3η του Σεπτέμβρη

Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ έστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

ΠΑΣΟΚ: Τρεις του Σεπτέμβρη να…. γερνάς… ΦΩΤΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε