Ελλάδα

Lockdown: Προσφυγή στο ΣτΕ για ακύρωση της απόφασης για το «λουκέτο» στα μαγαζιά

Στο ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) προσέφυγε το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης («ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ»). Οι επιχειρηματίες του χώρου στρέφονται κατά του «λουκέτου» που επιβλήθηκε στην εστίαση στο πλαίσιο του lockdown για την πανδημία του κορονοϊού.

Με την αίτηση ακύρωσης που κατατέθηκε στο ΣτΕ ζητείται να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και μη νόμιμη, η πρόσφατη νέα κοινή υπουργική απόφαση για τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα, κατά το σκέλος εκείνο που αφορά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, κ.λπ.) για το χρονικό διάστημα από 20 Μαρτίου έως και 29 Μαρτίου 2021.

Click4more: Lockdown: Αποκάλυψη «βόμβα» του Live News για το «σκληρό» σχέδιο (video)

Το Σωματείο υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι η προσβαλλόμενη ΚΥΑ (σ.σ. Κοινή Υπουργική Απόφαση) παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 Συντάγματος) και αυτό, γιατί επιτρέπει την λειτουργία των εστιατορίων που λειτουργούν εντός των ξενοδοχείων.

Παράλληλα, το Σωματείο ζητάει από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, με αυστηρά πρωτόκολλα, για να μην οδηγηθούν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε νέο «λουκέτο».

Το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί από τον νομικό εκπρόσωπο του Σωματείου και αίτηση αναστολής της προσβαλλόμενης ΚΥΑ, όπως και αίτημα για την έκδοση προσωρινής διαταγής «παγώματος» της ισχύος της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο 19χρονος με χτύπησε στο κεφάλι μαζί με φίλο του» λέει ο 18χρονος που ξυλοφόρτωσε συνομήλικό του στη Χαλκίδα
«Αποδεικνύεται ότι ο εντολέας μου έχει κακώσεις και έχει πάθει εγκεφαλική διάσειση από τα χτυπήματα, αυτός ήταν το θύμα», τονίζει ο δικηγόρος του 18χρονου που επιτέθηκε στον 19χρονο
Το θύμα ξυλοδαρμού στη Χαλκίδα
2
Η «Κυρά του Δέλτα» στον Έβρο απέκτησε ρεύμα έπειτα από 45 χρόνια – Με παρέμβαση Μητσοτάκη ηλεκτροδοτήθηκε η καλύβα της
Η καλύβα της κυρίας Παπακωστίδου βρίσκεται στις εκβολές του Δέλτα του ποταμού Έβρου και η ηλεκτροδότηση έγινε με πάνελ που τοποθετήθηκαν στην οροφή
Άρτεμη Παπακωστίδου, η «Κυρά του Δέλτα» με την ελληνική σημαία στον Έβρο
Καρέ καρέ η στιγμή που 4 κουκουλοφόροι εισβάλλουν σε σπίτι στη Βαρυμπόμπη - Άρπαξαν ολόκληρο συρτάρι και εξαφανίστηκαν
Οι κάτοικοι στην Βαρυμπόμπη κινητοποιήθηκαν και δημιούργησαν ομαδική συνομιλία στα social media για να ενημερώνουν ο ένας τον άλλο για ύποπτα άτομα στην περιοχή
Ληστές