Site icon NewsIT

Mάικλ Μόσλεϊ: Όλα ανοιχτά για την τύχη του παρουσιαστή του BBC 48 ώρες μετά την εξαφάνισή του στη Σύμη

07.06.2024 | 13:09
Mάικλ Μόσλεϊ: Όλα ανοιχτά για την τύχη του παρουσιαστή του BBC 48 ώρες μετά την εξαφάνισή του στη Σύμη

Δύο 24ωρα συμπληρώνονται σήμερα, Παρασκευή (07.06.24) από τη στιγμή που ο 67χρονος γνωστός παρουσιαστής του BBC, Mάικλ Μόσλεϊ εξαφανίστηκε στη Σύμη.

Μέχρι στιγμής κανένα ίχνος του Mάικλ Μόσλεϊ δεν έχει βρεθεί στο νησί, ενώ οι Αρχές «χτενίζουν» σπιθαμή προς σπιθαμή τη Σύμη για τον εντοπισμό του παρουσιαστή του BBC.

Οι δυνάμεις αναζήτησης ολοένα και ενισχύονται. Στη «μάχη» έχουν ριχτεί 25 αστυνομικοί και πυροσβέστες, με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), ειδική μονάδα σκύλων, στελέχη του Λιμενικού και αεροσκάφος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του Μόσλεϊ επικεντρώνονται τώρα στη θάλασσα, τη στιγμή που ένα από τα επικρατέστερα σενάρια που εξετάζονται για την εξαφάνισή του είναι να γλίστρησε, να έπεσε στα βράχια και μετά στη θάλασσα.

Για το λόγο αυτό έχει δοθεί εντολή σε όλα ανεξαιρέτως τα σκάφη που περνούν να έχουν το νου τους.

Υπενθυμίζεται ότι όπως δήλωσε η σύζυγός του στους Αστυνομικούς, ο 67χρονος έφυγε από την ακτή του Αγίου Νικολάου πεζός, χωρίς να έχει κινητό μαζί του, με κατεύθυνση προς την περιοχή Πέδι.

Πρόκειται για ένα μονοπάτι, μήκους ενός χιλιομέτρου, το οποίο αν και είναι απότομο, αρκετοί ξένοι τουρίστες το επιλέγουν για πεζοπορία.

Ακολουθώντας, λοιπόν, αυτή τη διαδρομή, εξετάζουν οι Αρχές μήπως συνέβη κάτι στον Μόσλεϊ, έτσι ώστε να έπεσε στα βράχια και στη συνέχεια στη θάλασσα.

«Μπορεί να γλίστρησε, ακόμη και να τον δάγκωσε φίδι»

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου σε δηλώσεις της στην DailyMail, σημείωσε σχετικά με τα σενάρια που ερευνώνται για την εξαφάνιση του 67χρονου παρουσιαστή του BBC: «Οποιαδήποτε προσπάθεια εντοπισμού του δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Μπορεί να γλίστρησε, να σκόνταψε, να έπεσε, ακόμα και να τον δάγκωσε φίδι, παραμένοντας κάπου τραυματισμένος. Απλά δεν υπάρχει κανένα ίχνος του. Κανένα απολύτως. Και αυτό σημαίνει ότι για εμάς τουλάχιστον, κάθε πιθανό σενάριο είναι ανοιχτό και διερευνάται».

Η αστυνομία χρησιμοποιούσε χθες, Πέμπτη κάμερες θερμικής εικόνας σε λόφους με θέα το Πέδι σε μια προσπάθεια να εντοπίσει κάποιο ίχνος του Δρ Mosley.

Νωρίτερα, οι ερευνητές έλαβαν καταθέσεις από ιδιοκτήτες εστιατορίων και καταστημάτων από το γραφικό ψαροχώρι και εξέτασαν υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version