Είχαν πια φτάσει μεσάνυχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία και έφτασαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όλες οι λίστες απ’ όλα τα υπουργεία.
Έτσι να συμπληρωθεί το δεύτερο «κύμα» της διαθεσιμότητας. Από τις λίστες αυτές θα προκύψουν οι 8.211 «διαθέσιμοι» υπάλληλοι, όπως έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.
Σε διαθεσιμότητα θα βγουν
Από το υπουργείο Υγείας: 1.618 εργαζόμενοι και 280 γιατροί. Περιλαμβάνονται επίσης νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό
Από το υπουργείο Παιδείας: Διοικητικό προσωπικό ΑΕΙ και ΤΕΙ
Από το υπουργείο Οικονομικών: Οδηγοί, υπάλληλοι καθαρισμού (περίπου 400 άτομα)
Από το υπουργείο Εργασίας: Περίπου 600 άτομα που σήμερα υπηρετούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι υπηρεσίες του υπουργείου επεξεργάζονται τα στοιχεία που απέστειλαν τα υπουργεία, προκειμένου να αποφευχθούν αστοχίες και προβλήματα που μπορεί να καθυστερήσουν τη διαδικασία ένταξης των υπαλλήλων στην κινητικότητα.
Ολοκληρώνεται η διαδικασία ένταξης στην κινητικότητα των 4.219 υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, δηλαδή των 2.122 εκπαιδευτικών, των 2.114 σχολικών φυλάκων και των 53 υπαλλήλων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να υπογράψει τις επόμενες ημέρες -πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας- την απόφαση που αφορά τα κριτήρια της μοριοδότησης που θα ισχύσει για την κατάρτιση των πινάκων με τη βαθμολογία των υπαλλήλων, ώστε αυτοί που θα συγκεντρώσουν τη χαμηλότερη βαθμολογία να ενταχθούν στο καθεστώς διαθεσιμότητας.
Βασικά κριτήρια θα είναι ο τρόπος πρόσληψης (με ΑΣΕΠ, με εξετάσεις ΑΣΕΠ κλπ), τα τυπικά προσόντα, τα χρόνια προϋπηρεσίας, ποινές που έχουν επιβληθεί στον υπάλληλο, άτομα με ειδικές ανάγκες, υπηρεσιακή αξιολόγηση, γλωσσομάθεια κλπ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ