Πέμπτη, 4 Ιουλ.
25oC Αθήνα

Με τη συμμετοχή βουλευτών το συλλαλητήριο κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Με τη συμμετοχή βουλευτών το συλλαλητήριο κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγο μετά τις 9.30 μ.μ. ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ. Στις 7 το απόγευμα, οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στην οδό Χαλκοκονδύλη 30, και ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή για να καταλήξουν έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

«Η διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ αποτελεί έγκλημα διαρκείας, αφού παραδίδει τον στρατηγικό κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιώτες, εκποιεί μισοτιμής τον δημόσιο πλούτο στο διεθνές κεφάλαιο και καταδικάζει μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού να στερείται ενός βασικού κοινωνικού αγαθού, του ηλεκτρικού ρεύματος», τόνιζε σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ και πρόσθετε ότι απέναντι στην «ιδεολογική τρομοκρατία» του «πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου», που έχει βαλθεί «να βαφτίσει την αντίσταση στη λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων “διασάλευση της τάξης”! Τις κινητοποιήσεις “υπονόμευση του τόπου”. Τις απεργίες “εκβιασμό των μειοψηφιών”», η απάντηση βρίσκεται «στη δημιουργία ενός ευρύτατου παλλαϊκού μετώπου για την υπεράσπιση του συνόλου των κοινωνικών αγαθών».

Παρόντες στο συλλαλητήριο ήταν και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, και  ο Αλέξης Μητρόπουλος, καθώς και αντιπροσωπείες των ΚΚΕ και ΑΝΕΛ.


Το παρών έδωσαν και αντιπροσωπείες συμπαράστασης από την ΕΥΔΑΠ και τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βίτσας για “μικρή” ΔΕΗ: Δεν θα αναζητήσουμε υπογραφές από ΧΑ για το δημοψήφισμα

Κουβέλης: Υπερ της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα για τη “μικρή ΔΕΗ”

Αγωγή της ΔΕΗ κατά της ΓΕΝΟΠ για την απεργία

Απειλεί να καταψηφίσει τη “μικρή ΔΕΗ” ο Ν. Κακλαμάνης – Έτοιμη για επιστράτευση η κυβέρνηση αν υπάρξει μπλακ άουτ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε