Ελλάδα

Mειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία

Μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση, θέλοντας να στηρίξει τον κλάδο των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, που έχει πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και στον τουρισμό, προχωρά σε γενναία μείωση των τελών κυκλοφορίας για το 2021.

Αναλυτικά:

α) για την Α΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ.

β) για τη Β΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ.

Επίσης, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία σε καθεστώς τμηματικής καταβολής.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση καθίσταται επιβεβλημένη, λόγω των πρακτικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά την έκδοση και εξόφληση των οικείων χρηματικών ενταλμάτων, αλλά και για να διευκολυνθεί η παροχή ρευστότητας σε αυτές τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει ο πατέρας του 28χρονου που έδειρε υπάλληλο καθαριότητας στην Κυψέλη και αναζητείται - «Θα μου πάνε φυλακή τον γιο για 2 ψιλομπουνιές;»
«Έχει δίκιο ο άνθρωπος, αλλά αυτά συμβαίνουν κάθε μέρα, θα τον πάνε τσάμπα φυλακή, δεν σκότωσε, δεν έβγαλε όπλο ή μαχαίρι, το παιδί είναι νευρικό, δεν είναι εγκληματίας, θα μου το καταστρέψετε» ξεσπά ο πατέρας του 28χρονου
Η στιγμή της επίθεσης στον εργαζόμενο στην καθαριότητα
6
Το συγκινητικό «αντίο» στον σπουδαίο μουσικό Πετρολούκα Χαλκιά με κλαρίνα και παραδοσιακά τραγούδια στη Μητρόπολη Αθηνών
Με παραδοσιακούς ήχους «ντυμένους» με το αγαπημένο του κλαρίνο είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Πετρολούκα Χαλκιά συνάδελφοί του που ανέμεναν τη σορό του έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου και εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα
Λαϊκό προσκύνημα 3