Ελλάδα

Μικρότερες και περισσότερες δόσεις για το χαράτσι στα ακίνητα

Μια παραπάνω δόση και αποπληρωμή σε ένα χρόνο είναι η πρώτη κίνηση του οικονομικού επιτελείου σε ότι αφορά στο χαράτσι για τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες. Το γνωστό χαράτσι που πληρώθηκε μέσω ΔΕΗ την πρώτη φορά πλέον, όπως όλα δείχνουν, θα αποπληρώνεται σε έναν χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα προστεθεί ένα δίμηνο στην αποπληρωμή, οι πολίτες δηλαδή θα αποπληρώνουν το χαράτσι σε έξι αντί για πέντε διμηνιαίες δόσεις.

Με τον τρόπο αυτό πέφτει λίγο το ποσό της δόσης, ενώ παράλληλα το κράτος δεν χάνει πολλά χρήματα καθώς υπολογίζεται πως ως το τέλος του 2012 θα έχουν μπει στα κρατικά ταμεία περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το νέο χαράτσι θα αρχίσει να καταφτάνει στα μέσα του καλοκαιριού και οι πολίτες θα μπορούν να το αποπληρώσουν ως τον Ιούνιο του 2012.

Ως προς τις διακοπές ρεύματος, αυτές πλέον δεν θα ισχύουν, ωστόσο σε περίπτωση μη πληρωμής οι πολίτες θα έρχονται αντιμέτωποι με την εφορία που θα μπορεί για την οφειλή να προβεί σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, εσόδων από ενοίκια ή ακόμη και καταθέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Δόσεις ως το 2014 με ρύθμιση για τους φόρους του 2012

Επίθεση στα γραφεία της Microsoft στο Μαρούσι – Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η συγκινητική ανακοίνωση των συνεργατών του Αλέξη Κούγια - «Βρισκόμαστε στο πλευρό του με την ίδια μαχητικότητα που μας έχει μεταλαμπαδεύσει»
«Σταθερή και ακλόνητη επιθυμία του επικεφαλής του γραφείου μας, είναι και θα είναι η απρόσκοπτη λειτουργία αυτού και η διαρκής υποστήριξη των ανθρώπων που το εμπιστεύονται»
Ο Αλέξης Κούγιας
Συγγενείς θυμάτων στο Μάτι: Γιατί δεν θα παρευρεθούμε οργανωμένα στα συλλαλητήρια για την τραγωδία στα Τέμπη
«Συμπαραστεκόμαστε σε όσους αγωνίζονται για τη δικαίωση των θυμάτων τους, έστω και αν ο δικός μας δρόμος μέχρι σήμερα υπήρξε μοναχικός και δύσκολος» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση
Συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη