Τετάρτη, 18 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Motor Oil: «Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος από τη φωτιά», ανακοίνωσε η εταιρεία

Motor Oil: «Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος από τη φωτιά», ανακοίνωσε η εταιρεία
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi - ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Κατασβέστηκε η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα (17.09.2024) στα διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους, μετά από ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες.

Η Motor Oil έβγαλε νέα ανακοίνωση σήμερα το πρωί τονίζοντας πως η φωτιά προκάλεσε υλικοτεχνικές ζημιές και τον τραυματισμό τριών εργαζομένων οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος για την γύρω περιοχή και τα διυλιστήρια θα διακόψουν προσωρινά τη λειτουργία τους εξαιτίας των βλαβών.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Η φωτιά που εκδηλώθηκε εχθές το απόγευμα, 17 Σεπτεμβρίου, σε νότιο τμήμα των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους κατασβέστηκε.

Τα διυλιστήρια συνεχίζουν την λειτουργία τους με μειωμένη δυναμικότητα. Κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων τραυματίστηκαν ελαφρά. Και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους.

Από το συμβάν προκλήθηκαν υλικοτεχνικές βλάβες, για τις οποίες η εταιρεία είναι πλήρως ασφαλισμένη – τόσο για τις υποδομές, όσο και για την λειτουργική απώλεια κερδών, συνεπεία της όποιας διακοπής εργασιών.

Από το συμβάν δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την εγγύς και ευρύτερη περιοχή. Ευχαριστούμε όσους συνέδραμαν στην γρήγορη κατάσβεση και τους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους ανθρώπους μας στα διυλιστήρια για την συμβολή τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά ξέσπασε σε παλιό τμήμα των διυλιστηρίων της Motor Oil τη στιγμή που γινόντουσαν εργασίες.

Στο σημείο επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα «112» στους κατοίκους που τους ζητούσε να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Οι αρχές προχώρησαν σε απαγόρευση κυκλοφορίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σκοπό την προστασία των κατοίκων ενώ προβλήματα υπήρξαν και στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών.

Φωτογραφίες Reuters: Stelios Misinas

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις