Site icon NewsIT

NH90: Στη «φαρέτρα» της Αεροπορίας Στρατού το 17ο ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων

12.09.2024 | 15:13
NH90: Στη «φαρέτρα» της Αεροπορίας Στρατού το 17ο ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων

Το 17ο ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων τύπου NH90, το οποίο έφτασε στο 2ο Τάγμα Αεροπορίας Στρατού (ΤΕΑΣ) στα Μέγαρα από την Γαλλία, μέσω Ιταλίας, παρέλαβε σήμερα (12.09.2024) ο Ελληνικός Στρατός.

Πρόκειται για πανίσχυρα και ταχύτατα ελικόπτερα, που παρέλαβε η Αεροπορία Στρατού, που μπορούν να ξεπεράσουν τους 160 κόμβους και να φτάσουν συντομότερα από κάθε άλλο ελικόπτερο μεταφέροντας κομάντος και στο τελευταίο ακριτικό νησί του Αρχιπελάγους.

Ιδανικά για Ειδικές Επιχειρήσεις, διαθέτουν προηγμένο σύστημα αυτοπροστασίας, σύστημα προειδοποίησης λέιζερ, σύστημα εντοπισμού εκτόξευσης βλημάτων και σύστημα εκτόξευσης θερμοβολίδων (flares) και αερόφυλλων (chaffs). Πετούν με απόλυτη αξιοπιστία ημέρα και νύχτα ακόμα και κάτω από τις πλέον αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Όπως είχαμε αναφέρει στο OnAler.gr, το εικοστό ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων NH90 αναμένεται να προσγειωθεί στο 2ο ΤΕΑΣ στα Μέγαρα τον Μάρτιο του 2025, προκειμένου να ολοκληρωθεί η παραλαβή του συνόλου των ελικοπτέρων και ενώ έχουν περάσει δύο δεκαετίες από την υπογραφή της σύμβασης για την αγορά τους.

Όμως, εάν δεν προχωρήσει άμεσα η σύμβαση για την συντήρηση τους θεωρείται βέβαιο ότι και αυτά θα έχουν την «τύχη» των προηγούμενων, τα οποία παραμένουν καθηλωμένα στο αεροδρόμιο των Μεγάρων εξαιτίας της προβληματικής συντήρησης.

Του Κώστα Σαρικά /Πηγή: Onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version