Ελλάδα

Νόμιμα και τα νέα αυθαίρετα

Και τα αυθαίρετα ακίνητα που δεν καλύπτονται από τον νόμο Καλαφάτη, όσα χτίστηκαν δηλαδή μετά τον Ιούλιο του 2011 μπορούν να νομιμοποιηθούν με βάση νέο σχέδιο νόμου που έρχεται το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος όσες κατασκευές τηρούν τις πολεοδομικές διατάξεις, του σήμερα ή του χρόνου κατά τον οποίο χτίστηκαν να εκδώσουν ή να αναθεωρήσουν την άδεια δόμησης.

Με το ίδιο νομοσχέδιο θα δίδεται η δυνατότητα να αποκτήσουν νόμιμη άδεια τα τυφλά οικόπεδα, με την προϋπόθεση να μην μπορούν μέσω τακτοποίησης να αποκτήσουν “πρόσωπο” σε οδό.

Παράλληλα μπορούν να κερδίσουν ως και 1 μέτρο σε ύψος τα ακίνητα που θα χρησιμοποιήσουν ως χώρο στάθμευσης το ισόγειο. Αρκεί να χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης τουλάχιστον το 50% του χώρου.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκαριστική μαρτυρία εγκύου για τον γυναικολόγο που παρενοχλούσε τις ασθενείς του στη Ρόδο - «Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα»
Ο γιατρός καταδικάστηκε σε 73 χρόνια κάθειρξη, μία ποινή που θεωρείται από τις μεγαλύτερες που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα για αυτούς τους είδους αδικήματα
Ρόδος: Σοκαριστική μαρτυρία εγκύου για τον γυναικολόγο που παρενοχλούσε τις ασθενείς του – «Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα»