Πέμπτη, 4 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Ο πρώτος “καύσωνας”- Βροχές και 37 βαθμοί μέσα στην εβδομάδα – Δείτε αναλυτικά

Ο πρώτος “καύσωνας”- Βροχές και 37 βαθμοί μέσα στην εβδομάδα – Δείτε αναλυτικά

Για τη Δευτέρα προβλέπονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα βόρεια κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από Τρίτη για να φτάσει την Τετάρτη τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά
Η πρόγνωση για τη Δευτέρα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στη δυτική Μακεδονία, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Γενικά αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στην Ήπειρο.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα νότια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα ορεινα της Θεσσαλίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 33 βαθμούς.
 
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στις βορειότερες περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια, νότιοι 3 με 4 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς.
 
ΑΤΤΙΚΗ
Αιθριος καιρός με μεταβλητούς ανέμους 2 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Βελτίωση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου

Η πρόγνωση για την Τρίτη

Αρχικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά. Το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι 3 με 5 μποφόρ και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Η πρόγνωση για την Τετάρτη
Στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα δυτικά όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα με ενδεικτικές τιμές για Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς.
 
Η πρόγνωση για την Πέμπτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά, την Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά, ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς φτάνοντας στα νότια πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα με ενδεικτικές τιμές για Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει  από την Παρασκευή.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT WEATHER CENTER

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε