Κυριακή, 21 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Ο συνήγορος του Πολίτη μπλόκαρε κατάσχεση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ανακλήθηκε παραγγελία κατάσχεσης από το ΙΚΑ Πειραιώς, λόγω μη τήρησης της νόμιμης διαδικασίας καταλογισμού, μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία του πολίτη στην Ανεξάρτητη Αρχή, όταν ενημερώθηκε ότι είχε εκδοθεί εις βάρος του ατομική ειδοποίηση, για ποσό περίπου 39.000 ευρώ από το Ταμείο Είσπραξης Εσόδων ΙΚΑ Πειραιώς και ενώ η συγκεκριμένη ειδοποίηση είχε εκδοθεί, χωρίς να έχει τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία, δηλαδή η έκδοση καταλογιστικής πράξης, ενώ ούτε είχε επιδοθεί σωστά, αφού στάλθηκε σε εσφαλμένη διεύθυνση.

Ειδικότερα, ο πολίτης ζήτησε να σταματήσει η λήψη αναγκαστικών μέτρων εναντίον του από το Ταμείο και να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία, έτσι ώστε να έχει περιθώριο να ασκήσει τις προβλεπόμενες διοικητικές προσφυγές και τα ένδικα βοηθήματα.

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, ο διευθυντής του Περιφερειακού Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών Πειραιά, εισηγήθηκε την ανάκληση της παραγγελίας αναγκαστικής κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας του πολίτη που είχε ήδη εκδοθεί, ενώ το αρμόδιο όργανο του ΙΚΑ εξέδωσε την καταλογιστική πράξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διoρθώθηκε απόφαση που στερούσε από ασφαλισμένη συντάξεις 18 μηνών, με παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

Ποτάμι: Μπράβο στην κυβέρνηση για την τοποθέτηση Ζαγορίτη στην θέση του Συνηγόρου του Καταναλωτή

Αποζημίωση 19 χρόνια μετά, αφού παρενέβη ο Συνήγορος του Πολίτη

Συνήγορος του Πολίτη: Δικαίωμα των ανηλίκων να πηγαίνουν χωρίς συνοδεία σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε