Κυριακή, 28 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Οι Έλληνες εγκαταλείπουν την Ουκρανία – Τι λένε όσοι επέστρεψαν σήμερα – ΦΩΤΟ κ VIDEO

Οι Έλληνες εγκαταλείπουν την Ουκρανία – Τι λένε όσοι επέστρεψαν σήμερα – ΦΩΤΟ κ VIDEO

Η μεσημβρινή πτήση από το Κίεβο ήταν γεμάτη από Ελληνες που εγκατέλειψαν την Ουκρανία μετά τις εξελίξεις στην Κριμαία. Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες τους στην κάμερα του Newsit.

Οι αγκαλιές, τα φιλιά και τα δάκρυα χαράς περίσσευαν σήμερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Μόλις οι Ελληνες αποβιβάστηκαν από το αεροπλάνο και βγήκαν στη αίθουσα αφίξεων, πνίγηκαν στις αγκαλιές των συγγενών τους οι οποίοι τους περίμεναν με αγωνία.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των Ελλήνων που επέστρεψαν από την Ουκρανία

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των Ελλήνων που επέστρεψαν από την Ουκρανία
Η μαρτυρία της Χριστίνας Λεγνίδη η οποία σπούδασε και εργάζεται στο Κίεβο είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί. Οπως χαρακτηριστικα είπε «στο κέντρο του Κιέβου οι εξτρεμιστές μαζεύουν χρηματα για να αγοράσουν οπλα. Δεν ξέρουμε που θα τα χρησιμοποιήσουν . Εχουν κολλήσει αφίσες στο δρομο, πολυ πριν την επέμβαση των Ρώσων στην Κριμαία, οπου γράφουν «Μη μιλάτε τη γλώσσα! (δηλαδή ρώσικα). Οι Ρώσοι ειναι οι εχθροί μας».
Αστυνομία δεν υπάρχει. Επιτίθενται σε Εβραίους και Ουκρανούς ρωσικής καταγωγής . Πριν απο λίγες ημέρες χτύπησαν στη μεση του δρόμου εναν πλανωδιο ζωγράφο επειδη πωλούσε πίνακες».

Ο κύριος Βαγγέλης Διακομανώλης, υπάλληλος της τράπεζας Πειραιως στο Κιεβο μας είπε » Ήρθα με τη γυναίκα μου και τα δυο παιδια μου στην Ελλάδα εως ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση. Μεταξυ των Ουκρανων υπάρχει φόβος. Οι Ελληνες δεν έχουμε πρόβλημα ουτε και οι επιχειρήσεις μας».

“Αποφασίσαμε να έρθουμε στην Ελλάδα για τουλάχιστον ένα μήνα γιατί φοβόμαστε και δεν ξέρουμε τις μας ξημερώνει αύριο” λέει η κυρία Μαρίνα Μαλικόβα.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Γιώργος ο οποίος είναι παντρεμένος με Ουκρανή “ήρθα μαζί με τη γυναίκα μου από το Κίεβο. Υπάρχει φόβος στον κόσμο και όλοι συζητάνε για τις εξελίξεις. Ομως να ξέρετε πως υπάρχει υπερβολή σε αυτά που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε