Τρίτη, 23 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ απειλούν να κλείσουν την Εθνική Οδό

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

– Διαμαρτύρονται για την απόφαση ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ
– Εως την Παρασκευή θα σταλεί το σχέδιο της κυβέρνησης στην τρόικα
– Διαβάστε ποιά είναι τα πλάνα για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ
– Στην κεφαλή της πορείας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πορεία έκαναν νωρίτερα οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ σε όλη την Ελλάδα διαμαρτυρόμενοι για την σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Νωρίτερα κατευθύνθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όπου συνομίλησαν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, χωρίς ωστόσο να σημειώθεί καμία πρόοδος αφού ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε πως το μοντέλο για τη ΛΑΡΚΟ είναι ιδιωτικοποίηση και “σπάσιμο” της εταιρείας σε “καλή” και “κακή”.

Μάλιστα επικράτησε μικρή ένταση με τους συγκεντρωμένους να πετούν μπουκάλια προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Δείτε το βίντεο

Από εκεί οι εργαζόμενοι συνέχισαν την πορεία τους προς τη Βουλή όπου παρέμειναν συγκεντρωμένοι για αρκετή ώρα. Κάποια στιγμή προπηλάκισαν τον Προκόπη Παυλόπουλο ενώ η συγκέντρωση διαλύθηκε περίπου στις 3:00 το μεσημέρι με τους εργαζόμενους στην ΛΑΡΚΟ να δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στον αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος του Μαρτίνου όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

Μία αντιπροσωπεία των εργομένων συναντήθηκε το μεσημέρι με τον Αλέξη Τσίπρα και με τον Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ, οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν πως θα τους στηρίξουν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Η πορεία:

Στην κεφαλή της πορείας ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή και Τέρενς Κουίκ και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου.

Η τελική πρόταση της κυβέρνησης

Διάσπαση και διατήρηση μόνο του στρατιωτικού σκέλους για τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ και επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, προβλέπει η τελική πρόταση της κυβέρνησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας, όπως ανέφερε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τις διαδοχικές συσκέψεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Ειδικότερα, η ελληνική πρόταση προκρίνει τα εξής:

– Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ): Διάσπαση της εταιρείας σε στρατιωτικό και πολιτικό σκέλος. Διατηρείται μόνον το στρατιωτικό σκέλος, για την κάλυψη των αμυντικών δαπανών της χώρας. Θα γίνει εκκαθάριση εν λειτουργία του πολιτικού σκέλους.
– Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ): Διάσπαση της επιχείρησης και διατήρηση μόνο του στρατιωτικού σκέλους (για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, τη συντήρηση οχημάτων, κ.λπ.). Εκκαθάριση εν λειτουργία του υπολοίπου τμήματος της εταιρείας.
-ΛΑΡΚΟ: Επιταχύνεται η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της εταιρείας (έχει ήδη μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ), με στόχο τη βιώσιμη λειτουργία της.
Η ελληνική πρόταση αναμένεται να αποσταλεί στις κοινοτικές αρχές έως την ερχόμενη Παρασκευή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτοιμη η απάντηση της Ελλάδας για το μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας και της ΛΑΡΚΟ – Τι προβλέπει

ΤΩΡΑ: Έφαγαν “πόρτα” από το Μαξίμου οι εργαζόμενοι στην αμυντική βιομηχανία – Τους μπλόκαραν τα ΜΑΤ στην Ηρώδου Αττικού

Κατάληψη στα γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς για τη ΛΑΡΚΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε