Ελλάδα

Ψαλιδισμένες συντάξεις από τις 30/7 – Προκαταβολική παρακράτηση φόρου

Περισσότεροι από 700.000 συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν μειώσεις στις συντάξεις τους καθώς αλλάζει ο τρόπος παρακράτησης φόρου, για όσους παίρνουν περισσότερες από μία.

Η παρακράτηση του φόρου θα γίνεται από αυτό το μήνα προκαταβολικά στο σύνολο των συντάξεων και όχι σε κάθε σύνταξη ξεχωριστά όπως γινόταν μέχρι τον Ιούλιο.

Με τις αλλαγές αυτές 746.780 συνταξιούχοι με δύο ή περισσότερες συντάξεις που στο σύνολο ξεπερνούν τα 750 ευρώ θα δουν 40 ευρώ μέση μείωση από αύξηση παρακράτησης, λόγω αλλαγής της φορολογικής κλίμακας, επειδή όταν συμψηφίζονται δύο ή περισσότερες συντάξεις μεγαλώνει η φορολογική κλίμακα.

Με αυτό τον τρόπο οι συνταξιούχοι θα πληρώνουν προκαταβολικά κάθε μήνα ένα τμήμα του φόρου που κανονικά θα έπρεπε να πληρώσουν την επόμενη χρονιά με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης. έτσι, την επόμενη χρονιά, εάν δεν έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές δεν πρόκειται να πληρώσουν επιπλέον φόρο μετά την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης.

Αντίθετα 399.230 συνταξιούχοι με συντάξεις έως 700 ευρώ θα δουν 15 ευρώ μέση αύξηση επειδή σε αυτές σταματά η παρακράτηση φόρου που είχαν μέχρι τον Ιούλιο. Στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του φόρου θα υπάρχει και η μηνιαία έκπτωση παρακράτησης ύψους 1,5%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνταξιούχοι Δημοσίου: Αλλαγή ατομικών στοιχείων τώρα και ηλεκτρονικά

Μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις – Πόσα χρήματα θα χάσουν 1.146.089 συνταξιούχοι

Από τον Αύγουστο η μηνιαία παρακράτηση φόρου για τους συνταξιούχους με δυο συντάξεις – Τι αλλάζει στον τρόπο πληρωμής – Όλες οι λεπτομέρειες

Υπ. Εργασίας: Αυξήθηκαν οι συντάξεις – Μειώθηκαν οι συνταξιούχοι – Στα 943 ευρώ η μέση σύνταξη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πιθανότατα η “ροζ” καταγγελία έγινε από πρώην της», λέει το περιβάλλον της 26χρονης αστυνομικού – «Έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση»
Η αστυνομικός καταγγέλθηκε ότι πηγαίνει με άδεια σε ροζ ραντεβού στο Ντουμπάι - «Συκοφαντικές και ψευδείς καταγγελίες», δηλώνει η δικηγόρος της
ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 3