που εκτός των άλλων αυξάνει την κυκλοφορία γενόσημων φάρμακα στην ελληνική αγορά, απελευθερώνει το ωράριο των φαρμακείων και θεσπίζει και την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων.
ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΨΗΦΙΣΑΝ: 283
ΝΑΙ: 213
ΟΧΙ: 58
ΠΑΡΩΝ: 12
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές που είχαν διαγραφεί επειδή καταψήφισαν το «μνημόνιο 2» και άλλαξαν στάση δηλώνοντας «ναι», είναι οι: Α.Αθανασιάδης και Χρ. Μαγκούφης ενώ άλλοι 12 συνάδερφοί του δήλωσαν “παρόν”: Λ. Μίχος, Α. Τριανταφυλλόπουλος, Β.Τόγιας, Γ.Κασσάρας, Χ.Καστανίδης, Γ.Παπαμανώλης, Ηλ.Θεοδωρίδης, Γ. Μιχελογιαννάκης και οι κυρίες: Μ. Κυριακοπούλου, Λ. Κατσέλη, Χ.Τεκτονίδου, ενώ η κυρία Μ. Ξενογιαννακοπούλου επέμεινε στο «παρών» που είχε εξάλλου δηλώσει και επί του «μνημονίου 2».
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 6 διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ. Οι: Α. Βαγενά, Β. Παπανδρέου, Σπ. Κουβέλης, Θ. Παραστατίδης, Οδ. Βουδούρης και Μ. Τσετίν.
Από τη Ν.Δ. «ναι σε όλα» ψήφισαν 8 βουλευτές, η διαγραφείσα Ελίζα Βόζεμπεργκ και οι κύριοι Κ. Παπασιώζος, Ζ. Τζηκαλάγιας, Αν. Καρυπίδης, Θ. Λεονταρίδης,
Α. Δερμετζόπουλος, Μ. Κεφαλογιάννης και Γ. Βαγιωνάς ενώ άλλοι 7 βουλευτές, οι κύριοι: Γ. Βλάχος, Μ. Γιαννάκης, Μ. Τζίμας, Κ. Μαρκόπουλος, Κ. Γκιουλέκας,
Γ. Καρασμάνης, Μ. Κόλια- Τσαρουχά υπερψήφισαν επί της αρχής και καταψήφισαν κάποια άρθρα.
Από τους διαγραφέντες της Ν.Δ. επέλεξαν να απέχουν από την ψηφοφορία 4 βουλευτές. Οι: Χ. Ζώης, Σπ. Γαληνός, Π. Μελάς, Μ. Ιατρίδη ενώ η Ε. Κουντουρά και ο Δ. Σταμάτης επέμειναν στο «όχι» καταψηφίζοντας.
Το ΚΚΕ καταψήφισε το σύνολο του νομοσχεδίου.
Ο ΛΑΟΣ υπερψήφισε μόνο τα άρθρο 35, που αφορά την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων και καταψήφισε το υπόλοιπο νομοσχέδιο,
ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» στο άρθρο 89, που αφορά τη χορήγηση άδειας παραμονής σε αλλοδαπούς που απασχολήθηκαν με καταχρηστικούς όρους εργασίας ή ως ανήλικοι και καταψήφισε όλα τα υπόλοιπα.
Διαβάστε επίσης:
Με λουκέτο διαρκείας απειλούν οι φαρμακοποιοί