Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ψύχραιμοι και ασφαλείς δηλώνουν οι Έλληνες της Αιγύπτου

Ψύχραιμοι και ασφαλείς δηλώνουν οι Έλληνες της Αιγύπτου

Δεν έχουν υποστεί ζημιές τα κοινοτικά κτίρια σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια διαβεβαιώνουν οι πρόεδροι των ελληνικών κοινοτήτων στην Αίγυπτο.

Με την ευχή να μην χυθεί άλλο αίμα, παρακολουθούν οι Έλληνες της Αιγύπτου όσα διαδραματίζονται στη χώρα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου Χρήστος Καβαλής επισημαίνει πως “όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ δυστυχώς απέχουν από την πραγματικότητα” καθώς “υπάρχει μεν τεταμένη κατάσταση αλλά “την προοπτική του να γίνει εμφύλιος, εμείς τη βλέπουμε μακριά”.

Ο κ. Καβαλής διαβεβαιώνει ότι, “ως Έλληνες που είμαστε εδώ δεν είμαστε στόχος» και πως κανείς Αιγύπτιος «δεν έχει στραφεί εναντίον των ξένων, των χριστιανών”. “Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα κτίριά μας, τα νοσοκομεία μας, τις εκκλησίες και τα σχολεία μας” συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “δεν υπάρχει θέμα εκκένωσης καθώς δεν αισθανόμαστε ανασφαλείς” και τονίζει πως η Κοινότητα παρακολουθεί τα γεγονότα με ψυχραιμία και με την ελπίδα “το αίμα που χύνεται να είναι το λιγότερο δυνατό”.

“Δεν υπάρχει θέμα εκκένωσης καθώς δεν νιώθουμε ανασφαλείς”

“Σε ό,τι αφορά την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο- και τα κτίρια και οι εκκλησίες μας είναι απολύτως ασφαλείς. Είμαστε σε επαφή με τις διπλωματικές μας Αρχές, με όλη την παροικία και νομίζω ότι όλα, προς το παρόν, βαίνουν καλώς” δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Γιάννης Σιώκας.

“Ούτε στην Αλεξάνδρεια έχει εκφραστεί η επιθυμία -μέχρι στιγμής- από κάποιο μέλος τής κοινότητας να εγκαταλείψει τη χώρα” είπε. “Εμείς δεν έχουμε μάθει να φεύγουμε από την Αίγυπτο, μέχρι τώρα” ανέφερε ο επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Στέφανος Ταμβάκης.

“Οι Έλληνες ανησυχούν αλλά είναι ήρεμοι. Οι ομογενείς μας δεν έχουν μάθει να φεύγουν και πρέπει να σημειωθεί κανείς δεν έχουν εκφραστεί κατά των Ελλήνων ή των ξένων” πρόσθεσε.

Διαβάστε
Σοκαριστικό βίντεο – Πυροβολούν διαδηλώτρια στη μέση του δρόμου – ΔΕΙΤΕ LIVE απο την Αίγυπτο

Έτοιμο το σχέδιο απομάκρυνσης των Ελλήνων της Αιγύπτου – Ξεπέρασαν τους 600 οι νεκροί – Εντολή στην αστυνομία να χρησιμοποιεί αληθινές σφαίρες

Το video που ξεμπροστιάζει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους – “Σκηνοθετούν” φωτογραφίες με τραυματίες! – Στους 578 οι νεκροί

Αίγυπτος: Aπίστευτη φωτογραφία! H πόλη καίγεται, αλλά η παραλία είναι “τίγκα”

Αίγυπτος: 578 οι νεκροί στις αιματηρές συγκρούσεις, σύμφωνα με νέο απολογισμό

Ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί στην Αίγυπτο – Δραματικές εκκλήσεις για την αποφυγή εμφυλίου

Λουτρό αίματος στην Αίγυπτο – 343 νεκροί σε ένα 24ωρο – Δείτε LIVE

Χάος στην Αίγυπτο – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα – Εκαντοντάδες νεκροί, χιλιάδες τραυματίες

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Αίγυπτος – Τραγικός ο απολογισμός των νεκρών (ΦΩΤΟ)

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Αίγυπτος – Παραιτήθηκε ο ΕλΜπαραντέι – Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι επιχείρησαν να κάψουν τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας

Εμφύλιος… προπαγάνδας στην Αίγυπτο – Για 500 νεκρούς μιλούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι – LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε