Δευτέρα, 22 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Πανελλαδικές: Δες τη βαθμολογία στα ειδικά μαθήματα

Πανελλαδικές: Δες τη βαθμολογία στα ειδικά μαθήματα

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων των πανελλαδικών από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Δες που μπορείς να βρεις τη βαθμολογία σου.

Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου σήμερα στις 11 το πρωί.
Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν από σήμερα 09/07/2014 μετά τις 11.00 π.μ. να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Που κινούνται οι βάσεις
Οπως δήλωσε στο Newsit ο εκπαιδευτικός ερευνητής Στράτος Στρατηγάκης “μετά την ανακοίνωση των στατιστικών των πανελλαδικών εξετάσεων από το Υπουργείο Παιδείας διαπιστώσαμε ότι έχουμε μεγάλη αύξηση του αριθμού των αριστούχων συνολικά. Δηλαδή τα παιδιά που έχουν γενικό βαθμό πρόσβασης πάνω από 19 είναι διπλάσια φέτος απ΄ ότι πέρυσι. Αυτό από μόνο τους σηματοδοτεί αύξηση των βάσεων. Τώρα ανά μάθημα είχαμε διάφορες εκπλήξεις. Μιλάγανε πολλοί για μεγάλη σφαγή που έγινε στην έκθεση και οτι οι μισοί εγραψαν κάτω από τη βάση. Όλα αυτά ήταν ανυπόστατες φήμες. Τελικά αυτοί που ήταν κάτω από τη βάση ήταν το 20%, όσο περίπου και τις υπόλοιπες χρονιές. Στη διαμορφωση των βάσεων θα παίξουν ρόλο και άλλοι παράγοντες όπως το αν τελικά θα πάρουν ελεύθερες μετεγγραφές οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι. Το οποίο σημαίνει οτι θα δηλώσουν σχολές σε όλες τις πόλεις ή αν δεν πάρουν ελεύθερες μετεγγραφές που δε θα δηλώσουν σχολες μακριά από το σπίτι τους. Αυτο θα είναι ένας παράγοντας που θα επηρρεάσει σημαντικά τις βάσεις”.  

Τι γίνεται με τις μετεγγραφές
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία διευρύνονται οι κατηγορίες φοιτητών, που δικαιούνται μετεγγραφή μεταξύ ομοειδών τμημάτων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
Τη διεύρυνση του δικαιώματος σε κατηγορίες πέραν αυτών που προβλέπει ο νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο, είχε προαναγγείλει ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Έτσι, εκτός από τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους και τις ειδικές κατηγορίες, που προβλέπει ο νόμος 4264, δυνατότητα μεταφοράς θέσης (μετεγγραφής) αποκτούν επισήμως και οι φοιτητές στις οικογένειες των οποίων το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 9.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει στις μετεγγραφές φοιτητών – Ποιο είναι το εισοδηματικό κριτήριο

Βάσεις 2014: Σε ποιές σχολές υπάρχει εκρηκτική άνοδος και ποιές πτώση ανά επιστημονικό πεδίο

Στη δημοσιότητα τα στατιστικά των πανελλαδικών εξετάσεων – Πού θα κινηθούν φέτος οι βάσεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε