Ελλάδα

Παραμένουμε πρώτοι στην Ευρώπη σε ποσοστά ανεργίας! Εφτασε το 27,4% τον Σεπτέμβριο

Στο 27,4% διαμορφώθηκε η εποχικά προσαρμοσμένη ανεργία στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2013, σημειώνοντας ελαφρά αύξηση σε σχέση με τον Αύγουστο (27,3%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Εξάλλου, σταθερή στο 12,1% παρέμεινε η ανεργία στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο, σε σχέση με τον Οκτώβριο (δεν σημειώνεται μεταβολή από τον Απρίλιο του 2013), ενώ στην «ΕΕ των 28» η ανεργία παραμένει σταθερή στο 10,9%, από τον περασμένο Μάιο. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Συνολικά, τον Νοέμβριο καταγράφονται 26,553 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 19,241 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη. Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 19.000 στην ΕΕ και κατά 4.000 στην ευρωζώνη.

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (27,4%, τον Σεπτέμβριο), στην Ισπανία (26,7%), στην Κροατία (18,6%) και στην Κύπρο (17,3%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Αυστρία (4,8%), στη Γερμανία (5,2%) και στο Λουξεμβούργο (6,1%).

Η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας μέσα σ’ ένα χρόνο καταγράφεται στην Κύπρο (από 13,3% σε 17,3%), την Ιταλία (από 11,3% σε 12,7%) και στην Ελλάδα (από 26% τον Σεπτέμβριο του 2012 σε 27,4% τον Σεπτέμβριο του 2013).
Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Σεπτέμβριο έφτασε τα 1,376 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 24,5% (24,3%, τον Αύγουστο του 2013) και στις γυναίκες στο 31,4% (31,3%, τον περασμένο Αύγουστο).

Τέλος, ελαφρά μείωση σημειώθηκε στα ποσοστά ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα, στο 54,8% (172.000 άνεργοι) τον Σεπτέμβριο, από 57,7% τον Αύγουστο. Η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πίνακα, με την Ισπανία στην πρώτη θέση (57,7% τον Νοέμβριο του 2013 και 56,8% τον περασμένο Σεπτέμβριο) και την Κροατία (49,7%, τον Σεπτέμβριο του 2013) στην τρίτη θέση. Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (7,5%), στην Αυστρία (8,6%) και στην Ολλανδία (11,4%). Τον Νοέμβριο, η ανεργία των νέων στην ΕΕ διαμορφώθηκε στο 23,6% (5,661 εκατομμύρια) και στην ευρωζώνη στο 24,3% (3,599 εκατομμύρια).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βρούτσης: Ρεκόρ δεκαετίας σε νέες θέσεις εργασίας το 2013

Σαμαράς: “Στόχος η καταπολέμηση της ανεργίας” – “Ντροπή η ύπαρξη της Χρυσής Αυγής”

Όλο και περισσότεροι Έλληνες ψάχνουν δουλειά στη Νορβηγία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έως 30 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο τη Μεγάλη Πέμπτη - Τοπικές βροχές και καλοκαιρινές θερμοκρασίες την Κυριακή του Πάσχα
Αύριο η πιο ζεστή ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας - Μελαγχολικός ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή, με βροχές θα ψήσουν τον Οβελία στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά
Βροχή
Συγκλονίζει η θεία της 26χρονης που ήταν μέσα στο κουβούκλιο των διοδίων στην Εγνατία Οδό: «Ζει από θαύμα»
Η νεαρή κοπέλα είναι καλά στην υγεία της κι αναμένεται να πάρει εξιτήριο μέσα στην ημέρα. «Το μόνο που σκεφτόταν είναι πως πρέπει κάτι να κάνει για να σωθεί» λέει η θεία της στο newsit.gr
Το σημείο της τραγωδίας στα διόδια κοντά στην Κοζάνη 1
Πέτρος Μπουσουλόπουλος: «Ο εντολέας μας είναι σοκαρισμένος και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση» λέει η δικηγόρος του
«Μέχρι σήμερα δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση από διωκτική ή δικαστική αρχή. Θα κινηθούμε δικαστικά εναντίον όσων σάιτ είχαν δημοσιεύσει το όνομα και τη φωτογραφία του»
Ο ηθοποιός Πέτρος Μπουσουλόπουλος