Σάββατο, 6 Ιουλ.
25oC Αθήνα

Παρέμβαση Εισαγγελέα ζητά η ΠΝΟ για τη μη εξόφληση οφειλών σε πληρώματα

Παρέμβαση Εισαγγελέα ζητά η ΠΝΟ για τη μη εξόφληση οφειλών σε πληρώματα

Υπόμνημα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά, με το οποίο ζητείται να εφαρμοστεί ο νόμος απέναντι στις πλοιοκτήτριες εταιρείες που οφείλουν δεδουλευμένα μηνών σε πληρώματα, κατέθεσαν το πρωί οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων, με τον γγ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), Γιάννη Χαλά.

Στο υπόμνημά της η ΠΝΟ προειδοποιεί ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η οποία οδηγεί από μόνη της στην ψυχική και σωματική εξαθλίωση και ταλαιπωρία των εργαζομένων, είναι βέβαιο ότι θα έχει άμεσες και αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια των επιβαινόντων και των πλοίων.
 
Επίσης, στο υπόμνημα προστίθεται ότι από διετίας η εργοδοτική πλευρά, εκμεταλλευόμενη την όλη πολιτικοοικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, συνέπεια των μνημονιακών μέτρων, αρνείται να εκπληρώσει την έναντι των εργαζομένων της βασική, πρωταρχική και κύρια υποχρέωση της καταβολής του αντιτίμου της προσφερόμενης εργασίας τους, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν δεκάδες ναυτεργάτες, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές πέντε και έξι μηνών.
 
Ο εισαγγελέας άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των ναυτικών και είπε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.
 
Χθες, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των συνδικαλιστών παρεμβάσεων σε πλοία εταιρειών που χρωστούν δεδουλευμένα σε ναυτικούς, ενώ έχει προειδοποιήσει ότι αν οι εταιρείες δεν τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα εξόφλησης των δεδουλευμένων θα υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι.
 
Από την πλευρά τους οι ακτοπλόοι έχουν υποσχεθεί να δοθεί ένα μέρος των χρημάτων έως το τέλος Ιουνίου και να υπάρξει πλήρης εξόφληση των οφειλών στο τέλος Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι αναμένεται να αναχωρήσει στις 22.00 το πλοίο «Ταξιάρχης» για Αγ. Ευστράτιο, Λήμνο και Καβάλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένταση και δυο συλλήψεις συνδικαλιστών στη Ραφήνα – Δεν έφυγε το πλοίο Πηνελόπη

ΠΝΟ: Ούτε βήμα πίσω, έρχονται νέα μπλόκα στα πλοία

Με εντολή Σαμαρά, άρχισαν τα δρομολόγια των πλοίων από τον Πειραιά

Με παρέμβαση εισαγγελέα, διαλύθηκαν τα μπλόκα στο λιμάνι του Πειραιά

Ένταση μεταξύ ναυτεργατών και επιβατών στον Πειραιά – Μπλόκα σε “Βιτσέντζος Κορνάρος”, “Άγιος Γεώργιος” (ΦΩΤΟ)

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε