Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Πετάει 7,5 δισ. το κράτος – Κραχ στα δικαστήρια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

1.000.000 είναι πλέον οι εκκρεμείς υποθέσεις στα ελληνικά δικαστήρια και μια υπόθεση μπορεί να καθυστερήσει ως και 10 χρόνια. Αποτέλεσμα; Δισεκατομμύρια χαμένα για το κράτος και κίνδυνος να απελευθερωθούν λόγω παρέλευσης του 18μηνου επικίνδυνοι κακοποιοί.

Τα … νούμερα είναι ενδεικτικά. Με 300.000 νέες μηνύσεις κάθε χρόνο πλέον οι εκκρεμείς υποθέσεις έχουν φτάσει το ένα εκατομμύριο. 550.000 υποθέσεις εκκρεμούν μόνο στα διοικητικά πρωτοδικεία και από τις φορολογικές υποθέσεις σε αυτό το επίπεδο οι απώλειες υπολογίζονται σε 1,5 δισ. ευρώ. Συνολικά οι απώλειες από τις εκκρεμείς υποθέσεις φτάνουν τα 10 δισ. ευρώ.

Μόνο στο εφετείο της Αθήνας εκκρεμεί η εκδίκαση 5.500 κακουργημάτων ενώ λόγω των καθυστερήσεων, όπως έγινε στην περίπτωση των Μαζιώτη-Ρούπα, των τρομοκρατών που είναι τώρα επικηρυγμένοι, υπάρχει κίνδυνος αποφυλάκισης των κατηγορουμένων.
Ποιοι μπορεί να είναι αυτοί οι κατηγορούμενοι;

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι πλησιάζει ο χρόνος αποφυλάκισης κατηγορουμένων όπως οι Μπέος, Τσακογιάννης, Καρακούλιας για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων, ενώ με νόημα δείχνουν και προς τη μεριά των κατηγορουμένων μελών της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι απίθανο να αποφυλακιστούν πριν πάει η υπόθεση σε δικαστική αίθουσα.

Διαβάστε επίσης:

Βόμβα από τον ευρωβουλευτή “ελεγκτή” της τρόικας για τον Αλέξη Τσίπρα: “Μία ώρα τον ρωτούσαμε και δεν απαντούσε τίποτα” – ΣΥΡΙΖΑ: Μέγα πολιτικό θέμα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε