Στην τελική ευθεία μπαίνει η λειτουργία της Pfizer Θεσσαλονίκης. Μόνο για τις πρώτες 100 θέσεις εργασίας, ελήφθησαν πάνω από 4.000 βιογραφικά!
Εκτιμάται ότι σε ένα χρόνο από σήμερα, στο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer της συμπρωτεύουσα θα απασχολούνται περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Να σημειωθεί ότι η συνολική επένδυση της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας στη συμπρωτεύουσα αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωσή της, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής επιχειρησιακής ετοιμότητας του Κέντρου, Αντώνης Χατζημανωλάκης.
Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι, μόνο για τις πρώτες 100 θέσεις εργασίας, ελήφθησαν πάνω από 4.000 βιογραφικά!
Click4more: Pfizer: Ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ η επένδυση στο δεύτερο hub της Θεσσαλονίκης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι πρώτες προσλήψεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και, σύμφωνα με τον κ. Χατζημανωλάκη, σε ποσοστό 15% – 20% αφορούν Έλληνες που ζούσαν και εργάζονταν στο εξωτερικό και επέστρεψαν στην Ελλάδα!
Pfizer – Θεσσαλονίκη: Ο σχεδιασμός
«Το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του, με τους πρώτους εργαζομένους να απασχολούνται σε βασικές ειδικότητες. Σύμφωνα μάλιστα με τον στρατηγικό μας σχεδιασμό, σύντομα θα απασχολούνται σε αυτό περισσότερα από 100 στελέχη, ενώ στόχος μας είναι να τα υπερδιπλασιάσουμε μέχρι το τέλος του 2021, και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 να ξεπεράσουμε τους 250 εργαζόμενους» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Το Κέντρο, που θα παρέχει ευρύ φάσμα υπηρεσιών στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, θα είναι σε πλήρη λειτουργία μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ η εγκατάστασή του στο κτηριακό συγκρότημα «East Plaza», στην ανατολική Θεσσαλονίκη (περιοχή εμπορικού κέντρου «Μακεδονία») θα γίνει σταδιακά, αρχής γενομένης από το 2022 και μέχρι το 2023.
Pfizer: Γιατί η Θεσσαλονίκη
Κατά τον κ.Χατζημανωλάκη, η επιλογή της Θεσσαλονίκης (για την εγκατάσταση των δύο hubs της Pfizer) ήταν δύσκολη και απαιτητική διαδικασία, καθώς υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός διεθνώς για την προσέλκυση των σχετικών επενδύσεων. Ωστόσο, η υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή κοινότητα στην πόλη, η πληθώρα αξιόλογων νέων ταλέντων και η στρατηγική της γεωγραφική τοποθεσία, συνέβαλαν στην τελική επιλογή της Pfizer.
Click4more: Θεσσαλονίκη: Η άγνωστη ζωή του CEO της Phizer Άλμπερτ Μπουρλά! «Για εμάς θα είναι πάντα ο Άκης»
Στρατηγικά, η Pfizer αποφάσισε να δημιουργήσει έξι μεγάλα κέντρα σε διαφορετικές τοποθεσίες ανά τον κόσμο: τρία στην Αμερική, δύο στην Ευρώπη (Ιρλανδία και Ελλάδα) και ένα στην Ασία (Κίνα), με στόχο την απλοποίηση και την ενοποιημένη διαχείριση κομβικών εσωτερικών διαδικασιών.
Pfizer Θεσσαλονίκης: Παγκόσμια εμβέλεια
«Το Κέντρο στη Θεσσαλονίκη θα παρέχει ευρύ φάσμα εσωτερικών διαδικασιών στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Ασίας, με έμφαση σε οικονομικές υπηρεσίες και διαδικασίες ανθρώπινου δυναμικού, προμηθειών, διαχείρισης έργων, εταιρικού μετασχηματισμού και λειτουργίας κ.α.
Κατά συνέπεια, έχουμε τη δυνατότητα απασχόλησης στελεχών που καλύπτουν πολλές και διαφορετικές ειδικότητες, αλλά και διαθέτουν διαφορετικά background.
Παράλληλα, καθώς το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών θα εξυπηρετεί πολλές χώρες από διαφορετικές ηπείρους, δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους που μιλούν πολλές γλώσσες ή έχουν διαφορετική κουλτούρα και κατανοούν τις ανάγκες και τις διαφορές ανάμεσα στις χώρες, να εργαστούν σε ένα διεθνές περιβάλλον» σημείωσε ο κ. Χατζημανωλάκης.
πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ