Τετάρτη, 3 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Πλειστηριασμοί: Ράβε – ξήλωνε για την τελική ρύθμιση

Πλειστηριασμοί: Ράβε – ξήλωνε για την τελική ρύθμιση

Ασταμάτητα γράφουν και σβήνουν το τελευταίο διάστημα στην κυβέρνηση το σχέδιο για την άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που θα παρουσιάσει στην τρόικα και όλα δείχνουν πως η ρύθμιση έχει «κλειδώσει».

Είναι δεδομένο πως θα γίνει άρση των πλειστηριασμών όλων των ακινήτων. Και θα ξεκινήσει με την αυγή του 2014, για όλα τα προσημειωμένα ακίνητα από το 2008.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένηι να χαμηλώσει τον πήχη και να μειώσει από τις 200.000 ευρώ (το πιθανότερο στις 150.000) την αντικειμενική αξία των ακινήτων που θα μπορεί να βγει σε πλειστηριασμό.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως και με τη νέα ρύθμιση, όπως και με τον νόμο Κατσέλη, προστατεύεται η πρώτη κατοικία. Όμως, άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία θα εξαιρεθούν.

Ανάμεσα στα όσα επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι να συνυπολογίζεται το ανεξόφλητο ποσό του δανείου. Αυτό σημαίνει πως όσοι έχουν πληρώσει περισσότερες δόσεις, θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση.

Δεν αποκλείεται να καθιερωθούν οι θεσμοί του «συνεργάσιμου δανειολήπτη» και των «αναγκαίων δαπανών διαβίωσης».
Έτσι θα γίνονται ρυθμίσεις δανείων προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να είναι συνεπείς αλλά έχουν αντικειμενικές δυσκολίες στην αποπληρωμή των δανείων τους.

Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης εκτιμά ότι ο συνολικός αριθμός των ακινήτων που βρίσκονται σε καθεστώς αναμονής πλειστηριασμού δεν ξεπερνούν τα 15.000 το χρόνο και αν ισχύσει η σταδιακή απελευθέρωση εκείνων που συμπληρώνουν την πενταετία, δε θα βγαίνουν «στο σφυρί» περισσότερα από 6.000 – 7.000 ακίνητα τον χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιμένει η ΔΗΜΑΡ: Απαγόρευση των πλειστηριασμών ως το 2015

ΣΥΡΙΖΑ: κ. Σαμαρά, ο Έλληνας δε θα περιμένει να του πάρουν το σπίτι

Το τελικό σχέδιο για τους πλειστηριασμούς – Ολα τα κριτήρια

Όλες οι αλλαγές που έρχονται στους πλειστηριασμούς μετά την κυβερνητική… κωλοτούμπα – Στο σφυρί 7.000 ακίνητα που κατασχέθηκαν μέχρι το 2008

Πλειστηριασμοί: Ξεκινούν διασταυρώσεις σε εισοδήματα και καταθέσεις δανειοληπτών – Ποιοι δε γλιτώνουν και ποιοι θα προστατευθούν

Πέρασε της τρόικας για τους πλειστηριασμούς! Υποχώρησε ο Σαμαράς – Κωλοτούμπα Βενιζέλου

Αυθαίρετα: από Δευτέρα 2/9 οι δηλώσεις για όλους

Από τους πλειστηριασμούς στη… δήμευση καταθέσεων; – Στο σφυρί 10.000 ακίνητα

Χρωστάτε στο Δημόσιο; Ξεχάστε την επιστροφή φόρου! Εντολή στις εφορίες για συμψηφισμό

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε