Ελλάδα

Πολυτεχνείο: 6.000 αστυνομικοί στους δρόμους και στην… ΕΡΤ

Η εντονότερη φύλαξη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή και γραφείων της Χρυσής Αυγής, περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας των εορτασμών της 40ης επετείου του Πολυτεχνείου.

Από νωρίς το πρωί έχουν αρχίσει οι εορταστικές εκδηλώσεις με καταθέσεις στεφανιών.

Ήδη, το Πολυτεχνείο, φρουρείται περιμετρικά και εξωτερικά από αστυνομικές δυνάμεις, όταν θα ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις, προκειμένου να αποτραπούν ενδεχόμενες καταλήψεις στο εσωτερικό του.


Μία ακόμη «καινοτομία» στον φετινό σχεδιασμό, που δεν έχει γίνει άλλη χρονιά, είναι η… παραλαβή όλων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από την αστυνομία, το μεσημέρι της Πέμπτης, εκτός από το Πολυτεχνείο που θα παραληφθεί στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής.
Η φετινή «στρατηγική» φαίνεται να έχει αλλάξει σε σχέση με τη φύλαξη στόχων-κτιρίων, οι οποίοι έχουν επικαιροποιηθεί, σύμφωνα με όσα έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Φέτος θα υπάρχει μεγάλη -αριθμητικά- αστυνόμευση στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή και σε τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας.

Περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί θα συμμετάσχουν στην υλοποίηση του σχεδιασμού των μέτρων ασφαλείας Για άλλη μία χρονιά το τριήμερο των εκδηλώσεων που ανοίγει σήμερα με την κατάθεση στεφάνων στο ιστορικό κτίριο του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος στην οδό Πατησίων, θα βρίσκεται υπό… αστυνομικό κλοιό.

Η Αθήνα θα θυμίσει «φρούριο», καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 6.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτητων (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ ΔΕΛΤΑ, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, Κρατική Ασφάλεια, Τροχαία) θα βρίσκονται επί ποδός για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων. Την Κυριακή, οπότε θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με την καθιερωμένη πορεία, αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία της πρωτεύουσας, όπως στη Βουλή, στα υπουργεία και τις πρεσβείες, ενώ ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις ώστε να επιβλέπει τις κινητοποιήσεις των διαδηλωτών, δίνοντας κατευθύνσεις στις επίγειες δυνάμεις.

Και φέτος στον αστυνομικό σχεδιασμό περιλαμβάνονται προληπτικές προσαγωγές και σημεία ελέγχου σε διάφορα σημεία της πόλης. Αυστηρά θα είναι και τα μέτρα της τροχαίας, καθώς λόγω των εκδηλώσεων θα τεθούν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Πατησίων και στην ευρύτερη περιοχη του κέντρου.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν την Κυριακή και στα δρομολόγια τρόλεϊ και λεωφορείων, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας θα κλείσουν για λόγους ασφαλείας πολλοί σταθμοί του μετρό. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι πύλες του Πολυτεχνείου θα ανοίγουν το πρωί και θα κλείνουν το βράδυ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Oργή της οικογένειας Φύσσα για την αφίσα του ΠΑΣΟΚ με τη φωτογραφία του Παύλου

Άγρια κόντρα στην Βουλή για την ΕΡΤ – ‘Κάπως έτσι μπήκε το τανκ στο Πολυτεχνείο”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θυελλώδεις άνεμοι που θα ξεπεράσουν τα 100 km/h σε Αττική κι άλλες 5 περιοχές μέχρι την Πρωτομαγιά - «Καμπανάκι» Τσατραφύλλια για σοβαρά προβλήματα
Ο γνωστός μετεωρολόγος προειδοποιεί για σπάσιμο κλαδιών, ζημιές σε καμινάδες, σκεπές, πτώση αντικειμένων όπως γλάστρες, κεραίες από μπαλκόνια και ταράτσες
Θυελλώδεις άνεμοι
Μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του φίλου του που έδωσε την κροτίδα καταθέτει ο Άρης Μουγκοπέτρος
Όλα όσα ισχυρίστηκε ο παιδικός φίλος του Άρη Μουγκοπέτρου κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στις αστυνομικές αρχές, θεωρούνται ψευδή και προκλητικά από την πλευρά του τραυματισμένου μουσικού
Ο Άρης Μουγκοπέτρος μαζί με τον 36χρονο φίλο του που του έδωσε την κροτίδα 1
Η τηλεφωνική συνομιλία του Γιώργου Μοσχούρη με μέλος της Greek Mafia για τον Γιώργο Καραϊβάζ
Το όνομα του Γιώργου Μοσχούρη, που εκτελέστηκε στο Χαλάνδρι, περιλαμβανόταν στην ογκώδη δικογραφία του 2015 για εκβιαστικά κυκλώματα, που πουλούσαν προστασία σε πάνω από 150 καταστήματα στην Αθήνα
Το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης στο Χαλάνδρι 6