Ελλάδα

Πρόεδρος ΠΓΔΜ: “Έλληνες είστε αναιδείς!”

Οργισμένος με την απόφαση της Ελλάδας να μπαίνει αυτοκόλλητο από τις ελληνικές συνοριακές αρχές σε αυτοκίνητα από την ΠΓΔΜ που εισέρχονται στην Ελλάδα και τα οποία φέρουν την ένδειξη «ΜΚ», είναι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Εναπόκειται σε κάθε πολίτη της χώρας μας να αποφασίσει πώς θα αντιμετωπίσει την αναιδή ενέργεια της Ελλάδας να τοποθετεί αυτοκόλλητα πάνω στις νέες πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων», είπε ο κ. Γκρούεφσκι.

Να σημειωθεί ότι τα αυτοκόλλητα αυτά, στα οποία αναγράφεται στα ελληνικά και στα αγγλικά «Αναγνωρίζεται ως ΠΓΔΜ» επικολλούνται στο πίσω τζάμι αυτοκινήτων από την ΠΓΔΜ και όχι επί των νέων πινακίδων κυκλοφορίας όπως επίμονα ισχυρίζονται οι αρχές της ΠΓΔΜ.

Και συνέχισε: «Καθένας θα πράξει κατά την άποψη και τις αρχές του. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα εκπλαγώ εάν οι Έλληνες αρχίσουν να τοποθετούν αυτοκόλλητα στο μέτωπο των πολιτών μας. Φαίνεται πως κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τους Μακεδόνες τουρίστες από το να επισκέπτονται την Ελλάδα».

«Η Κυβέρνηση» της ΠΓΔΜ, πρόσθεσε, «επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας για την πρακτική αυτή, με την Ελλάδα να απαντά ότι η πρακτική αυτή συνάδει με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, την οποία υπέγραψε το τότε κυβερνών κόμμα SDSM (Σοσιαλδημοκρατική Ένωση), ισχυριζόμενο ότι η επωνυμία “ΠΓΔΜ” επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί μόνο για δύο μήνες. Όπως διαπιστώνουμε, οι συνέπειες είναι ακόμα παρούσες».

Το ζήτημα των ετικετών διατηρούν στην επικαιρότητα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, υπενθυμίζοντας στην κοινή γνώμη ότι «υπάρχουν εγχώριες εναλλακτικές» για τις θερινές διακοπές, όπως η λίμνη της Οχρίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι γίνεται με τα αυτοκίνητα από τα Σκόπια που έχουν κωδικό “ΜΚ”

 

Σεμινάρια …”μακεδονισμού” στο κόμμα του Γκρουέφσκι! Δείτε φωτογραφίες

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιώργος Λάνθιμος στην αντεπίθεση μετά το «όχι» για γυρίσματα στην Ακρόπολη – «Βλάβη στην επαγγελματική μου υπόσταση»
«Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας για την αναζήτηση αποζημίωσης λόγω δυσφήμισης και ζημίας στη φήμη των Εντολέων μας» επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση
Ο Γιώργος Λάνθιμος και η «μούσα» του, Έμα Στόουν
Τέμπη: Το φρέον στην εμπορική αμαξοστοιχία μπορεί να προκάλεσε έκρηξη – Τα αποτελέσματα από το Γενικό Χημείο του Κράτους
Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται και άλλα υλικά της εμπορικής αμαξοστοιχίας όπως τα αεροφυλάκια του συστήματος πέδησης και οι μπαταρίες στην ηλεκτράμαξα
Η τραγωδία των Τεμπών