Δευτέρα, 22 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Ράπισμα στη Χρυσή Αυγή έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ράπισμα στη Χρυσή Αυγή έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Αύξηση του αντισημιτισμού μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή «βλέπει» έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Στην έκθεση γίνεται αναφορά βίαιες επιθέσεις εναντίον προσφύγων και μεταναστών από μέλη του κόμματος αλλά και στην άρνηση της Χρυσής Αυγής να αναγνωρίσει το Ολοκαύτωμα.

«Τον περασμένο Μάιο, οι Έλληνες ψηφοφόροι, με ποσοστό περίπου 7%, επέλεξαν μέλη της Χρυσής Αυγής, μια ανοικτά αντισημιτικής και ξενοφοβικής πολιτικής παράταξης, να τους εκπροσωπήσουν στο κοινοβούλιο για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας. Ο Πρόεδρος της συγκεκριμένης παράταξης έχει αρνηθεί δημοσίως και επανειλημμένως το γεγονός ότι συνέβη το Ολοκαύτωμα, ενώ συχνά στο παρελθόν σε δημόσιες εκδηλώσεις χαιρετούσε ναζιστικά τους οπαδούς του», γράφουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Σημειώνεται στην έκθεση επίσης ότι μέλος της παράταξης διάβασε αποσπάσματα από «Τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

«Η ελληνική κυβέρνηση δημοσίως καταδικάζει τα ρατσιστικά επεισόδια και τις βίαιες επιθέσεις εναντίον μεταναστών», αναφέρουν οι συντάκτες της έκθεσης του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, ωστόσο ανεξάρτητοι παρατηρητές καλούν τις ελληνικές αρχές να κάνουν περισσότερα.

Στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται και το γεγονός πως πέρυσι εφαρμόστηκε σε δύο περιπτώσεις η νομοθεσία περί βλασφημίας. Η πρώτη αφορά στην υπόθεση με τη σύλληψη του 27χρονου νεαρού που είχε δημιουργήσει στο Facebook σατιρικό προφίλ χρησιμοποιώντας το όνομα «Γέροντας Παστίτσιος» και η δεύτερη αφορά στην αγωγή για βλασφημία που κατέθεσε η Μητρόπολη Πειραιά εναντίον του σκηνοθέτη και των ηθοποιών του θεατρικού έργου Corpus Cristi.

Με αφορμή αυτό, υπάρχει και αναφορά στα επεισόδια μελών της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και βουλευτές, με την αστυνομία έξω από το θέατρο Χυτήριο, για να μη γίνει η παράσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Χρυσή Αυγή ζητά τον αποκλεισμό του Δραγασάκη από τη Βουλή

Μεϊμαράκης: Εγω τους τα έχω πει να μην οπλοφορούν

Τι λέει ο κανονισμός της Βουλής για την οπλοφορία των βουλευτών – Ανενόχλητοι κυκλοφορούν αν θέλουν οι κουμπουροφόροι!

Ρουπακιώτης: Το αντιρατσιστικό δεν φωτογραφίζει κανέναν

“Έσπασαν” το καφενείο για εκδίκηση στη Χρυσή Αυγή

Πάτρα: Επίθεση Παππά στον Δραγασάκη – ”Είναι πολιτικό περίττωμα”!

Βουλευτής της Χρυσής Αυγής πήγε με όπλο στη Βουλή

Βόμβες Πάγκαλου: Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο φασίστες!

Διεθνώς ρεζίλι για το “Χάιλ Χίτλερ” στη Βουλή

Χρυσή Αυγή: Για όλα φταίει ο Δραγασάκης – Λειτούργησε ως κομματόσκυλο του ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε