Κυριακή, 28 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Ρίγη! Ένα λουλούδι στο σημείο όπου δολοφονήθηκε το παιδί τους

Ρίγη! Ένα λουλούδι στο σημείο όπου δολοφονήθηκε το παιδί τους

Τον αποχαιρέτισαν όταν εκείνος έφυγε από το Πακιστάν για να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη στην Ελλάδα. Δε μπορούσαν να φανταστούν τότε πως ήταν η τελευταία φορά που έβλεπαν τον Λουκμάν τους ζωντανό.

Κι όμως. Ήταν η τελευταία φορά που του μίλησαν, τον φίλησαν, άκουσαν τη φωνή του. Του έδωσαν την ευχή του να βρει στην Ελλάδα αυτό που έψαχνε. Που να φανταστούν πως αυτό που θα έβρισκε δε θα ήταν η ελληνική φιλοξενία αλλά το μίσος κάποιων, που θα έφτανε μέχρι το μαχαίρωμα.

Ήταν ξημερώματα 17ης Ιανουαρίου του 2013 όταν ο Λουκμάν Σαχζάτ ξεκίνησε με το ποδήλατό του από το Περιστέρι για να πάει στη δουλειά του. Αλλά στο δρόμο του, στα Πετράλωνα, δυο άνδρες τον μαχαίρωσαν και τον σκότωσαν.

Το περασμένο Σάββατο, μια μέρα μετά τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του παιδιού τους, η μητέρα και ο πατέρας του άτυχου Πακιστανού, επισκέφτηκαν το σημείο όπου το παιδί τους άφησε την τελευταία του πνοή.

Άφησαν ένα λευκό τριαντάφυλλο κι έφυγαν. Η μητέρα του, συντετριμμένη, ακουμπά το πεζοδρόμιο. Εκεί στάθηκε το παιδί της για τελευταία φορά ζωντανό. Εκεί “έφυγε”, μόνος, σε ξένο τόπο, μακριά από εκείνη.

Οι φωτογραφίες (στο πλαίσιο αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου) δε χρειάζονται περισσότερα λόγια. «Μιλούν» μόνες τους και προκαλούν ρίγη συγκίνησης.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όρμηξαν να χτυπήσουν τους φερόμενους δολοφόνους του Λουκμάν Σαχζάτ

“Λιποθύμησα όταν είδα τους δολοφόνους του παιδιού μου” – VIDEO

Συγκλονίζουν οι χαροκαμένοι γονείς του μετανάστη που δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα

Ξεκίνησε η δίκη των Χρυσαυγιτών που δολοφόνησαν τον Σαχζάτ Λουκμαν στα Πετράλωνα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε