Οι έλεγχοι έγιναν σε: Σαντορίνη, Πάρο- Αντίπαρο, Μύκονο, Κρήτη, Θάσο, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Σκύρο, Χαλκιδική, Πλαταμώνα, Ρόδο, Λουτράκι, Κυπαρισσία, Καλαμάτα, Πάργα, Πάτρα, Σκόπελο, Σκιάθο και Πήλιο.
Διαπιστώθηκε ότι, από τις 841 ελεγχθείσες επιχειρήσεις, οι 381 βρέθηκαν παραβάτες.
Καταλογίστηκαν 822 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων, μη υποβολή απόδοσης ΦΠΑ, μη καταχώρηση στα βιβλία κίνησης των ξενοδοχείων, αδήλωτους εργαζόμενους κλπ. Η παραβατικότητα ποικίλει στους διάφορους τουριστικούς προορισμούς:
Παραλία Πηλίου 83%
Κέρκυρα: 77,70%
Πάρος- Αντίπαρος 61.90%
Σαντορίνη 60%
Εύβοια 60%
Πελοπόννησος 46%
Μύκονος 42%
Σποράδες 42%
Ρόδος 36%
Μυτιλήνη 34%
Χαλκιδική 32%
Πάργα 30%
Κρήτη 27%
Πλαταμώνος 0,00%
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, το Σώμα βάσει προγράμματος έχει εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο για την θερινή περίοδο από 1η Ιουλίου 2013 έως 15 Σεπτεμβρίου 2013, για τον έλεγχο κάθε μορφής επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.
Σκοπός είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, της προστασίας των καταναλωτών από ακατάλληλα τρόφιμα και ποτά, η αδήλωτη εργασία και στον τομέα αυτόν θα συνεργαστεί με τις συναρμόδιες ελεγκτικές αρχές.
Επίσης θα προστατευθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός και θα ελεγχθούν οι κρυφές ενοικιάσεις πολυτελών κατοικιών σε ακριβούς προορισμούς με το πρόσχημα της φιλοξενίας. Θα πραγματοποιούνται συνεχείς δειγματοληψίες στα προσφερόμενα αλκοολούχα ποτά.
Θα αποτελεί στοιχείο γενικού φορολογικού ελέγχου η απασχόληση αδήλωτων εργαζομένων ως τεκμήριο αδήλωτων εισοδημάτων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alpha Bank: Η φοροδιαφυγή είναι το κυριότερο πρόβλημα για την οικονομία – Οικονομία
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη λήψη μέτρων κατά της φοροδιαφυγής – Πολιτική
Μαυραγάνης: Να άρουν άμεσα οι τράπεζες το τραπεζικό απόρρητο – Οικονομία