Πέμπτη, 4 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Σε δόσεις τα ραντεβού των πρυτάνεων με τον Αρβανιτόπουλο – Διχασμένοι για την απεργία οι διοικητικοί – Νέες καταγγελίες από τον υπουργό Παιδείας

Σε δόσεις τα ραντεβού των πρυτάνεων με τον Αρβανιτόπουλο – Διχασμένοι για την απεργία οι διοικητικοί – Νέες καταγγελίες από τον υπουργό Παιδείας

– Σήμερα ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος  θα δει τους πρυτάνεις της ΑΣΟΕΕ, του Πολυτεχνείου και του πανεπιστημίου Πατρών
– Μετά από δυο μήνες μας καλέσατε, αλλά δε μπορούμε σήμερα αναφέρει σε επιστολή του ο πρύτανης του ΑΠΘ
– Συνάντηση και με τους διοικητικούς υπαλλήλους αύριο – “Δεν θα πάμε”, διαμηνύουν ΕΜΠ και ΕΚΠΑ
– Όλο το πρόγραμμα των συναντήσεων όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας
– Αρβανιτόπουλος: Σε μια νύχτα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών έγιναν 500 προσλήψεις!
– Συνεδριάζουν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι που απεργούν κατά της διαθεσιμότητας
– Πρόταση για νέα 48ωρη απεργία Δευτέρα και Τρίτη

Τις πρυτανικές αρχές οκτώ πανεπιστημίων που πλήττονται από τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων κάλεσε σήμερα στο υπουργείο Παιδείας για διάλογο ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αλλά όπως φαίνεται, για την ώρα, η νέα προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην Παιδεία, πέφτει στο κενό.

Οι πρυτάνεις ζητούν αναβολή της συνάντησης, αφού όπως αναφέρει σε επιστολή του – που δημοσιεύει Το Βήμα- ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος, η πρόσκληση Αρβανιτόπουλου έφτασε στα χέρια του στις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης και μοιραία δε μπορεί να παραστεί.

Ο κ. Μυλόπουλος ζητά αναβολή του ραντεβού για τη νέα εβδομάδα και συνάντηση με διευρυμένη ατζέντα.

Η επιστολή Μυλόπουλου

«Είναι πολύ ευχάριστο ότι, έπειτα από δύο μήνες συνεχών αιτήσεων μας για συνάντηση, αναλαμβάνετε την πρωτοβουλία να μας καλέσετε.

Δυστυχώς, η πρόσκλησή σας μου κοινοποιήθηκε χθες μετά τις 22:00, γεγονός που δεν μου επιτρέπει να ανταποκριθώ σήμερα, Παρασκευή, για ευνόητους λόγους που έχουν να κάνουν με ανειλημμένες υποχρεώσεις μου.

Έχοντας επικοινωνήσει με τους Πρυτάνεις των 8 Πανεπιστημίων που πλήττονται από τη διαθεσιμότητα και τους οποίους έχετε προσκαλέσει, 5 εξ αυτών βρίσκονται εκτός Αθηνών, σας κάνω γνωστό ότι αντιμετωπίζουν και αυτοί την ίδια δυσκολία.

Είμαστε στη διάθεσή σας από τη Δευτέρα και μετά. Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι εκκρεμεί να καθοριστεί μία συνάντηση με τους εκπροσώπους της Συνόδου των Πρυτάνεων, η οποία ελπίζω να πραγματοποιηθεί και αυτή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Τα προβλήματα συσσωρεύονται, οδηγώντας τα Πανεπιστήμια σε πρωτοφανή αδιέξοδα. Επιπλέον, οι 2 Σύγκλητοι εκ των 8 Πανεπιστημίων, που πλήττονται από τη διαθεσιμότητα, έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις των μελών τους στη διάθεση των Πρυτάνεων.

Επομένως, μία συνάντηση μαζί σας, με διευρυμένη ατζέντα, με θέματα πέραν αυτών που προτείνετε, είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Αναμένοντας την ανταπόκρισή σας για συνάντηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας».

Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Σήμερα, πάντως, ο υπουργός Παιδείας θα συναντήσει τρεις πρυτάνεις. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το υπουργείο:

Στις 13.00 τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σίμο Σιμόπουλο
Στις 13.30 τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνο Γάτσιο
Στις 14.00 τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργο Παναγιωτάκη

Αύριο Σάββατο, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, θα συναντηθεί
Στις 11.00 με τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη
Στις 14.00 με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη

Την Τετάρτη
Στις 10.00 τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μυλόπουλο
Στις 12.00 τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ευριπίδη Στεφάνου
Στις 14.00 τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννη Μεσσήνη

Επίσης, το Σάββατο ο κ. Αρβανιτόπουλος, θα συναντηθεί με τους προέδρους των συλλόγων των Διοικητικών Υπαλλήλων των πανεπιστημίων που συμμετέχουν στη διαθεσιμότητα.

Συνεδριάζουν οι διοικητικοί

Και ενώ το πολυαναμενόμενο ραντεβού της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τους Πρυτάνεις δε θα γίνει, στην Πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθηνών συνεδριάζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας.

Συνεδριάζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει διάσταση απόψεων για το μέλλον των κινητοποιήσεων, αφού πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν άλλους είδους αντιμετώπιση και ανοιχτά πανεπιστήμια.
Μια από τις προτάσεις που υπάρχουν είναι να κηρυχθεί από τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πολυτεχνείου νέα 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα και την Τρίτη και να συμμετάσχουν σε αυτή και οι υπάλληλοι του πανεπιστημίου της Αθήνας.


Εξάλλου, σήμερα στα Προπύλαια η ΔΑΠ διοργανώνει συγκέντρωση με αίτημα να ανοίξουν τα πανεπιστήμια μετά από σχεδόν 11 εβδομάδες απεργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρβανιτόπουλος: Διάλογος με ανοιχτά πανεπιστήμια – Παράνομη και πάλι η απεργία

Ένταση στην Ευελπίδων μεταξύ διοικητικών υπαλλήλων και αστυνομίας – ΦΩΤΟ

Τελεσίγραφο Αρείου Πάγου σε Πελεγρίνη: Άνοιξε το πανεπιστήμιο ή θα έχεις ποινική ευθύνη – Προς νέα απεργία οι διοικητικοί – Εισαγγελική παρέμβαση

Αρβανιτόπουλος: Στο Καποδιστριακό υπάρχουν 313 υπάλληλοι με το ίδιο επίθετο – Τι θα γίνει με τους μισθούς των απεργών

Πολεμικό κλίμα στα μεγάλα ΑΕΙ! Προσφυγή ο Αρβανιτόπουλος, «μπλόκα» διοικητικοί και φοιτητές – Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για την απεργία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε