Από σήμερα ξεκινάει η διαδικασία στην ενδοδημοτικής κινητικότητας που αφορά ουσιαστικά 80.000 εργαζόμενους στους Δήμους και τις Περιφέρειες που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Από σήμερα και μέχρι τις 6 Μαρτίου οι φορείς θα πρέπει να αποστείλουν τα αιτήματά τους με την περιγραφή των υπηρεσιακών τους αναγκών.
Αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας το υπουργείο θα συγκεντρώσει τα αιτήματα και θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις.
Οι υπάλληλοι που θέλουν να μεταταχθούν σε άλλη υπηρεσία μέσα σε 10 ημέρες από την ημέρα που θα γίνει η ανακοίνωση στην εφημερίδα της κυβέρνησης να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους. Ουσιαστικά πρόκειται για μια αίτηση στην οποία αναγράφουν την υπηρεσία όπου θέλουν να μεταταχθούν καθορίζοντας και τη σειρά προτίμησής τους, αλλά και δικαιολογητικά που δεν περιλαμβάνονται ήδη στον προσωπικό τους φάκελο.
Οι διευθύνσεις προσωπικού των υπηρεσιών συντάσσουν σχετικούς πίνακες που αποστέλλουν στο ΑΣΕΠ και στη συνέχεια δημιουργείται ένας ενιαίος πίνακας κατάταξης των υπαλλήλων με βάσει τα μόρια κλπ
Ο πίνακας αυτός αποστέλλεται στους φορείς από το υπουργείο και οι φορείς κάνουν την επιλογή. Στη συνέχεια εκδίδεται απόφαση από τον φορέα υποδοχής του υπαλλήλου η οποία με τη σειρά της δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβέρνησης.
Το προσωπικό που μετατάσσεται μπαίνει για ένα μήνα σε διαθεσιμότητα και λαμβάνει μειωμένο μισθό από τον παλιό φορέα, ενώ μετά τη λήξη του μήνα λαμβάνει κανονικά τον μισθό του από τον νέο φορέα στον οποίο υπηρετεί.
Από το υπουργείο διαβεβαιώνεται ότι οι εργαζόμενοι που θα επιλέξουν την εθελοντική μετακίνηση θα εξαιρεθούν στο μέλλον από διαθεσιμότητα και ακόμη χειρότερα από τη διαδικασία απόλυσης στην οποία αναμένεται να μπουν μέσα στους επόμενους μήνες 11.000 υπάλληλοι του Δημοσίου.
Διαβάστε επίσης:
Ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ – Μειώσεις στο Δημόσιο 12% – 14%