Ελλάδα

Σήμερα οι νέες λίστες της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο – Υπηρεσίες και ονόματα ζητάει η τρόικα εδώ και τώρα

- Πρώτοι στη σειρά οι υπάλληλοι του δημοσίου σε Δήμους και Περιφέρειες
- Λουκέτα σε υπηρεσίες του δημοσίου βγάζουν χιλιάδες σε διαθεσιμότητα
- “Κλειδί” για τις απολύσεις οι συμβασιούχοι και οι εργαζόμενοι στην αμυντική βιομηχανία

Η συζήτηση δεν έκλεισε, ούτε σε ό,τι αφορά στη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων του δημοσίου, ούτε σε ό,τι αφορά στις απολύσεις.

Το δεύτερο ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους τροϊκανούς είναι το απόγευμα και και είναι το ραντεβού που θα κρίνει το μέλλον περίπου 15.000 υπαλλήλων αφού αφορά στο επόμενο κύμα διαθεσιμότητα 12.500 ατόμων, αλλά και τις υπόλοιπες από τις 4.000 απολύσεις που απομένουν για το 2013.

Οι τροϊκανοί απαιτούν απαντήσεις εδώ και τώρα για το ποιοι και από που θα αποχωρήσουν.

Ήδη το υπουργείο έχει δείξει τις βασικές δεξαμενές απ’ τις οποίες θα προέλθουν οι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα.

Αυτές δεν είναι άλλες από τους οργανισμούς των ΟΤΑ. Οι δήμοι αναμένεται να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος. Εδώ εκτός από τις κεντρικές υπηρεσίες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις που αφορούν και στις δημοτικές επιχειρήσεις.

Ήδη η διαδημοτική κινητικότητα βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο αυτό φαίνεται πως είναι μονάχα… η αρχή.

Παράλληλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει, ίσως αυτό φανεί το απόγευμα, ο χρόνος μέσα στον οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί η επόμενη φάση της κινητικότητας. Η κυβέρνηση ζητά μια παράταση του χρόνου για την καλύτερη αξιολόγηση μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου ή τον Μάρτιο.

Μεγάλο αγκάθι μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει το θέμα των απολύσεων. Η ελληνική πλευρά ζητά να συμπεριληφθούν σε ετούτο το κύμα (μένουν 2.000 ως τα τέλη του έτους) οι πιθανές απολύσεις που θα προκύψουν στην αμυντική βιομηχανία, αλλά και στο επόμενο κύμα των 11.000 μέσα στον επόμενο χρόνο οι απολύσεις των συμβασιούχων που παραμένουν στο δημόσιο παρά το γεγονός ότι έχουν λήξει οι συμβάσεις τους εκμεταλλευόμενοι αποφάσεις δικαστηρίων πως εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στην περίπτωση που η τρόικα πει “ναι” και στα δύο η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα εξασφαλίσει περίπου 4.500 με 5.000 απολύσεις.
Μένουν ωστόσο άλλες 7.000 με 8.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα