Ελλάδα

Σολομός με σαλμονέλα – Ανακαλείται απ’ την αγορά

Η σαλμονέλα εντοπίστηκε σε συσκευασμένο καπνιστό σολομό και με εντολή του ΕΦΕΤ ανακαλείται ολόκληρη η παρτίδα από την αγορά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ έλαβε πληροφόρηση από το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές σχετικά με ανίχνευση Salmonella Thompson σε παρτίδες συσκευασμένου καπνιστού σολομού, οι οποίες παρήχθησαν από την ελληνική επιχείρηση Ολυμπιακή ΑΒΕ Χελιού & Σολομού στην Πρέβεζα. Η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί θυγατρική μονάδα της ολλανδικής εταιρείας Foppen Paling en Zalm, για λογαριασμό της οποίας γίνεται η παραγωγή.

Ο ΕΦΕΤ προέβη άμεσα στις προβλεπόμενες από τη σχετική νομοθεσία ενέργειες, ενημερώνοντας την επιχείρηση Ολυμπιακή ΑΒΕ Χελιού & Σολομού για την ανάκληση/απόσυρση των επιμολυσμένων παρτίδων. Από τους σχετικούς ελέγχους και σύμφωνα με σχετική δήλωση της εταιρείας, προέκυψε η μη διακίνηση των επιμολυσμένων παρτίδων καπνιστού σολομού στην εσωτερική αγορά, καθώς αποκλειστικός πελάτης της είναι η μητρική εταιρεία Foppen Paling en Zalm στην Ολλανδία.

Οι σχετικοί έλεγχοι συνεχίζονται από κλιμάκιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ Ηπείρου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας ενώ ο ΕΦΕΤ είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις ολλανδικές αρχές όσο και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η τελευταία φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Ελλάδα: Το μήνυμα για τους μετανάστες και το «Πιστεύω» που είπε στα ελληνικά
Ήταν Δεκέμβριος του 2021 όταν ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε τη δεύτερη και εν τέλει την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα. Τότε...
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα
BBC: Ποιους κινδύνους κρύβει το ηφαίστειο της Σαντορίνης και τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση έκρηξής του
Ομάδα του BBC βρέθηκε στο ερευνητικό σκάφος Discovery μαζί με 23 επιστήμονες που εξερευνούν τον υποθαλάσσιο κρατήρα της Σαντορίνης, αλλά και το γειτονικό ηφαίστειο του Κολούμπο
Το νησί της Σαντορίνης