Σάββατο, 20 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Στα όρια της φτώχειας ένας στους τρεις Έλληνες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τα στοιχεία από την eurostat συγκλονίζουν. Στην Ελλάδα της κρίσης οι άνθρωποι που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας είναι περισσότεροι από ποτέ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 24,3% στην Ελλάδα το ποσοστό εκτινάσσεται στο 31%.

Τα στοιχεία για το 2012 και το 2013 δεν έχουν ακόμη βγει στη δημοσιότητα, τα ποσοστά που έδωσε η eurostat αφορούν στο 2011 και δυστυχώς η κατάσταση φαίνεται ότι έχει γίνει χειρότερη τα δύο τελευταία χρόνια.

Τι σημαίνει πως ένας άνθρωπος είναι στα όρια της φτώχειας;

Πως έχει εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος πως δεν μπορεί να συμπεριλάβουν στο γεύμα τους κρέας και ψάρι τρεις φορές την εβδομάδα, δεν μπορεί να πληρώσει ενοίκιο και κοινόχρηστα, δεν έχει επαρκή θέρμανση και στερείται πλυντήριο ρούχων, τηλέφωνο, τηλεόραση, αυτοκίνητο.

Το τρίτο κριτήριο αφορά τα άτομα και νοικοκυριά στα οποία η ένταση απασχόλησης ήταν πολύ χαμηλή (κάτω από 20% τον τελευταίο χρόνο). Από τα κοινοτικά στοιχεία προκύπτει επίσης ότι στη χώρα μας η φτώχεια είναι πιο διαδεδομένη στην ύπαιθρο και λιγότερο στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε