Ελλάδα

Στην τράπεζα μόνο με το εκκαθαριστικό της εφορίας

Αν πάτε στο γκισέ της τράπεζας για κατάθεση ή ανάληψη θα ακούσετε τον υπάλληλο να σας ζητάει το εκκαθαριστικό της εφορίας Παλιοί και νέοι πελάτες είναι πλέον υποχρεωμένοι (από τον περασμένο Μάρτιο) να προσκομίσουν το εκκαθαριστικό στην τράπεζά τους. Αυτό είναι ένα νέο μέτρο κατά της φοροδιαφυγής.

Φυσικά και νομικά πρόσωπα είναι υποχρεωμένα να δώσουν το εκκαθαριστικό στην τράπεζα ώστε να επαληθεύουν οι τράπεζας τα εισοδήματα, αλλά και να κρατούν αρχείο έτσι ώστε να ελέγχονται πρόσωπα και εταιρείες με μεγάλες κινήσεις λογαριασμών.

Πλέον οι τράπεζες θα πρέπει να αναφέρουν στις αρμόδιες αρχές κάθε “ασυνήθη ή ύποπτη συναλλαγή που παρέχει ενδείξεις ή υπόνοιες διάπραξης φοροδιαφυγής ή νομιμοποίησης του εξ αυτής περιουσιακού οφέλους”.

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Άρειος Πάγος για Τέμπη: Ουδείς δικαιούται να τρομοκρατεί τους δικαστικούς λειτουργούς
«Όποιος διαδίδει εικασίες και θεωρίες συνωμοσίας, λοιδορεί και σπιλώνει ηθικά δικαστικούς λειτουργούς, βάλλει ευθέως κατά των δημοκρατικών θεσμών» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρείου Πάγου
Εικόνα από drone από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
«Προσπάθησε να με πνίξει και με βίασε» λέει 56χρονη που κατήγγειλε 33χρονο για σεξουαλική κακοποίηση – Σήμερα η δίκη
Σύμφωνα με τις καταγγελίες της 56χρονης ο 28χρονος τότε άνδρας φέρεται να την έβαλε με τη βία στο αυτοκίνητό του, να την οδήγησε σε παραλία της περιοχής και να τη βίασε
Γυναίκα κλαίει στο πάτωμα