Στο μικροσκόπιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχει μπει ο Αντώνης Ρέμος. Τα στελέχη του ΣΔΟΕ ερευνούν τα εισοδήματα του διάσημου Ελληνα τραγουδιστή, αλλά και συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα που ο ίδιος ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής.
Πιο συγκεκριμένα, οι ελεγκτικές αρχές του υπουργείου Οικονομικών ψάχνουν για τυχόν διαφορές ανάμεσα στα προσωπικά εισοδήματα που είχε δηλώσει στην εφορία κατά τα προηγούμενα χρόνια ο τραγουδιστής σε σχέση με εκείνα που είχε εισπράξει. Τα εισοδήματα αυτά δεν προέρχονταν μόνο από το τραγούδι, αλλά και από άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες του τραγουδιστή, όπως από την εκμετάλλευση νυχτερινών κέντρων και την ανέγερση κατοικιών.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο έλεγχος στα προσωπικά οικονομικά του διάσημου καλλιτέχνη φαίνεται ότι ήρθε ως συνέπεια των ερευνών που είχε ξεκινήσει νωρίτερα το ΣΔΟΕ στην ΠΑΕ Ηρακλής, στην οποία ο Αντώνης Ρέμος υπήρξε πρόεδρος. Κατά τη θητεία του τραγουδιστή στην προεδρία της ΠΑΕ οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ εντόπισαν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, σημαντικά ποσά που δεν δικαιολογούνται, τουλάχιστον έως τώρα. Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές «ξεσκονίζουν» τα 3,3 εκατ. ευρώ που κατατέθηκαν για αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, καθώς και το 1,5 εκατ. ευρώ που δόθηκε για τον ίδιο σκοπό από πρόσωπο που φέρεται να ανήκει στο συγγενικό περιβάλλον του δημοφιλούς τραγουδιστή.
Εκτός βέβαια από τις αυξήσεις κεφαλαίου, το ΣΔΟΕ ερευνά ενδελεχώς στο σύνολό τους τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ Ηρακλής, εξετάζοντας τόσο το νόμιμο ή όχι της προέλευσης των χρημάτων όσο και τον τρόπο που αυτά δαπανήθηκαν.
Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ διεξάγεται από κλιμάκιο της υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη, αλλά και από στελέχη της Αθήνας που ειδικεύονται στο ηλεκτρονικό έγκλημα, το «ξέπλυμα» χρήματος και τη φοροδιαφυγή.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι με την υπόθεση του Αντώνη Ρέμου ασχολήθηκε προσωπικά ο καθ’ ύλην αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
Το τελευταίο διάστημα το ΣΔΟΕ επιδίδεται σε εντατικούς ελέγχους για την πάταξη της φοροδιαφυγής, εξετάζοντας διεξοδικά τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία μεγάλου αριθμού προσώπων από πολλούς επαγγελματικούς κλάδους.
Και όλα αυτά ενώ είναι θέμα ημερών η ανακοίνωση προστίμων σε μαγαζιά της παραλιακής. Τρία νυχτερινά κέντρα βρίσκονται αντιμέτωπα με την επιβολή προστίμων, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να κλείσουν είτε γιατί δεν είχαν τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας, είτε γιατί είναι αυθαίρετα είτε γιατί δεν εξέδιδαν αποδείξεις.
Στο στόχαστρο βρίσκεται, εκτός από τα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας μπαίνει πολυχώρος στη Θεσσαλονίκη γιατί δεν κόβονταν εισιτήρια, ενώ εταιρίες οργάνωσης συναυλιών ελέγχονται για απόκρυψη εσόδων.