Ελλάδα

Συμμετέχει στην απεργία των λαϊκών αγορών η ΠΑΣΥ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), στην οποία κάνει λόγο για "εξοντωτικά μέτρα ενάντια σε αγρότες και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές" και αναγγέλλει τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 28-04-2014.

Η ανακοίνωση χαρακτηριστικά αναφέρει πως “στα νύχια του μεσάζοντα και μεγαλέμπορου, προσπαθεί να ρίξει η κυβέρνηση με το αντιδραστικό νομοσχέδιο «Για την άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος», χιλιάδες μικρούς και φτωχομεσαίους αγρότες-λαϊκατζήδες”, ενώ συνεχίζει υπογραμμίζοντας πως “τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση είναι αυτά του ΟΟΣΑ και της ΕΕ που στόχο έχουν να συγκεντρώσουν και το εμπόριο των λαϊκών αγορών στους μεγαλέμπορους και τις εμπορικές αλυσίδες των σούπερ Μάρκετ”. 

Στη συνέχεια η ΠΑΣΥ αιτιολογεί την παραπάνω θέση κάνοντας λόγο για “αυστηροποίηση των όρων και προϋποθέσεων χορήγησης και ανανέωσης των αδειών”, αλλά και για “εισαγωγή υπερβολικών και εξοντωτικών προστίμων άμεσης είσπραξης μέχρι και 5.000 ευρώ και ποινές που φτάνουν μέχρι και τη φυλάκιση, αλλά και τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων”.

Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “διαχωρίζει τις θέσεις παραγωγών από τους επαγγελματίες”, αλλά και ότι “δημιουργεί υπαρκτούς κινδύνους ρουσφετιών σε εκλογική πελατεία”.

Η ανακοίνωση καταλήγει με τη στήριξη, από μέρους της ΠΑΣΥ, της κοινής απεργιακής κινητοποίησης που έχουν αναγγείλει τη Δευτέρα οι μικροαγροτοπαραγωγοί και αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες πωλητές στις λαϊκές αγορές, “αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της καταστροφής τους”, ενώ ακόμη καλεί αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες να ενισχύσουν τον αγώνα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μην πάτε στη λαϊκή τη Δευτέρα – Απεργία διαρκείας κήρυξαν οι παραγωγοί

Έξι αλλαγές στις λαϊκές αγορές

Κρήτη: ”Ντου” αντιεξουσιαστών σε λαϊκή αγορά του Ηρακλείου!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση του 16χρονου ληστή στη Θεσσαλονίκη – Μέσα σε 25 δευτερόλεπτα έφευγε με τις εισπράξεις
Ο 16χρονος είχε εμπλοκή σε 10 ληστείες που πραγματοποιήθηκαν από τις 23 Μαΐου και έπειτα, ενώ από τα χτυπήματα του απέσπασε συνολικά το ποσό των 7.400 ευρώ
Ανήλικος ληστής στη Θεσσαλονίκη 1
Στο ΣτΕ την Τρίτη η προσφυγή καθηγητή που ζητά να κριθεί «αντισυνταγματικό και παράνομο» το επίθετο Ντε Γκρες
Όπως αναφέρεται στην προσφυγή, «το επίθετο παραπέμπει στην ταξική προέλευση των δικαιούχων και στην διατήρηση των προνομίων που κατείχαν πριν την κατάργηση της βασιλείας»
Ο Νικόλαος, ο Παύλος και ο Φίλιππος Ντε Γκρες 3