Το θέμα αποκαλύπτει σήμερα η Ελευθεροτυπία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ΕΦΕΤ αναζητεί τους ιδιοκτήτες δυο εταιρειών οι οποίες σύμφωνα με το Σύστημα Ελέγχου και Πραγματογνωμοσύνης Συναλλαγών, εισήγαγαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη άγνωστες ποσότητες αλογίσιου κρέατος σε κατεψυγμένες μπάλες.
Μετά από αίτημα του ΕΦΕΤ η υπόθεση ερευνάται από το ΣΔΟΕ και την εισαγγελία Αθηνών. Η εισαγωγή αλογίσιου κρέατος δεν είναι μεν παράνομη πράξη, αλλά ερευνάται αν πλασαρίστηκε ως μοσχαρίσιος κιμάς.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, όταν οι αρχές εντόπισαν την συναλλαγή όπου καταγράφονται όλες οι εισαγωγές προϊόντων από τρίτες χώρες (η Βουλγαρία δεν είναι σε πλήρη ένταξη και γι’ αυτό καταγράφεται ως τρίτη χώρα) αναζήτησαν τους δυο ιδιοκτήτες στις διευθύνσεις των εταιρειών που είχαν δηλωθεί στο σύστημα.
Οταν έφτασαν σε αυτές, βρήκαν σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία η οποία επικαλείται υψηλόβαθμο στέλεχος του ΕΦΕΤ, ότι η μια διεύθυνση ήταν χωράφι και η άλλη σε πολυκατοικία που δεν είχε καμία σχέση με την εταιρεία!
Ετσι, ενημέρωσαν το ΣΔΟΕ και την εισαγγελεία Αθηνών για να εντοπισθούν οι ιδιοκτήτες.
Το εντυπωσιακό είναι επίσης ότι συνολικά σύμφωνα με την Eurostat έχουμε ήδη καταναλώσει 74.300 κιλά αλογίσιου κρέατος.
Στέλεχος του ΕΦΕΤ λέει πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι ο αριθμός είναι δεκαπλάσιος.
Τι λέει στο Newsit εκπρόσωπος του ΙΚΕΑ για τα κεφτεδάκια
Όπως δήλωσε στο Newsit εκπρόσωπος του ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, τα κεφτεδάκια έχουν αποσυσθεί από όλα τα καταστήματα, δείγματά τους έχουν σταλεί σε εργαστήριο του εξωτερικού για έλεγχο και προς το τέλος αυτής της εβδομάδας θα υπάρχουν αποτελέσματα.
Πρόσθεσε ότι και ο ΕΦΕΤ έχει πάρει δικά του δείγματα και γίνεται εργαστηριακός έλεγχος και στην Ελλάδα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανακαλούνται και από την Ελλάδα τα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ – Ποσότητα βρέθηκε με DNA αλόγου στην Τσεχία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ανακαλούνται ΟΛΑ τα κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ σε όλο τον κόσμο μετά την εύρεση αλογίσιου DNA στην Τσεχία;
Κρέας αλόγου σε κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ!
Δεσμεύτηκαν 13 τόνοι κρέατος στον Πειραιά υπό το φόβο του σκανδάλου με το κρέας αλόγου