Ελλάδα

Συνέλαβαν τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που έκαναν κατάληψη σε κτίριο της ΔΕΗ – “Σκάνδαλο! Το χαράτσι πληρώνουν μόνο τα κορόιδα οι φτωχοί”

- Μεταξύ των συλληφθέντων και ο Φωτόπουλος
- Έκαναν κατάληψη στο κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ
- Η κατάληψη έγινε για να αποκαλυφθεί το "σκάνδαλο με το χαράτσι που πληρώνουν μόνο οι φτωχοί"



Σε κατάληψη του κτιρίου Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ, στην οδό Μεσογείων 190-194, προχώρησε αργά χθες το απόγευμα η ΓΕΝΟΠ, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρός της κ. Ν. Φωτόπουλος.

Ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος τα οποία κατά τον κ. Φωτόπουλο “συνιστούν σκάνδαλο απέναντι στο φτωχό λαό. Στοιχεία που θα αποδείξουν ότι πληρώνουν μόνο τα κορόιδα”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ η κατάληψη θα συνεχιζόταν έως ότου τεκμηριωθούν τα συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία, πιθανώς, θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη Τύπου και θα κατατεθούν στον εισαγγελέα.

Ωστόσο στην συνέχεια σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, εισαγγελέας παρενέβη ώστε να λήξουν την κατάληψη.

Ως αποτέλεσμα, λίγο πριν τις 23:00 οι αστυνομία προχώρησε σε 18 προσαγωγές συνδικαλιστών μεταξύ των οποίων και ο Φωτόπουλος. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και η κατάληψη έληξε.

Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και συνελήφθησαν για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Το πρωί θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ενώ έξω από τη ΓΑΔΑ έχουν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι στους συληφθέντες μεταξύ των οποίων και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φωτόπουλος υποστήριξε νωρίτερα “Kαταλάβαμε το κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ στην οδό Mεσογείων 190 -194. O λόγος έιναι για να βρούμε μία σειρά στοιχεία σχετικά με το χαράτσι. Στοιχεία που συνιστούν σκάνδαλο απέναντι στο φτωχό λαό. Στοιχεία που θα αποδείξουν ότι πληρλωνουν μόνο τα κορόιδα. Εκεί θα μείνουμε μέχρι να τεκμηριώσουμε τα όσα ως ένα βαθμό γωρίζουμε. Tα στοιχεία αυτά αν είμαστε έτοιμοι και προλάβουμε θα παρουσιαστούν αύριο σε συνέντευξη Τύπου”.

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ακόμη ότι η κατάληψη έγινε επειδή υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα στοιχεία αυτά, από τα οποία πιθανώς θα προκύψει και νομικό σκάνδαλο.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει ότι με την αποψινή ενέργεια “στέλνει μήνυμα στο σάπιο πολιτικό σύστημα που επί χρόνια έκρυβε τη λίστα Λαγκάρντ”.

Η ΓΕΝΟΠ υπερασπίζεται τέλος τους εργαζόμενους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που εισέβαλαν την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λέγοντας οτι “αν κάποιοι έπρεπε να καθίσουν αύριο στο σκαμνί, δεν είναι οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά αλλά εσείς που τους εμπαίζετε μήνες τώρα, αφήνοντάς τους απλήρωτους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτόπουλος: Καταλήψεις σε όλα τα υπουργεία, αεροδρόμια, λιμάνια και 48ωρες απεργίες

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε δύο 29χρονους που προσπάθησαν να διαρρήξουν σπίτι στον Γέρακα - Τους έπιασαν πάνω στη στέγη
Αστυνομικός πυροβόλησε τα λάστιχα του οχήματος των δραστών, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και απομακρύνθηκε ενώ λίγο πιο κάτω εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή
Περιπολικό
«Ο 26χρονος κατέβηκε από το αμάξι του και γρονθοκόπησε τον ανιψιό μου» λέει ο θείος του 33χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Χαλκιδική
Ο 33χρονος πριν παρασυρθεί από βανάκι και χάσει τη ζωή του, δέχτηκε επίθεση από τον 26χρονο οδηγό ΙΧ, ο οποίος αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει πηγαίνοντας τον στο νοσοκομείο
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 33χρονος και φωτογραφία του 33χρονου
Άκαρπες οι έρευνες για τον 75χρονο ψαρά που αγνοείται στο Μεσολόγγι - «Δεν ήταν κανένας πρωτάρης, ήξερε τι έκανε» λέει η κόρη του
«Στη θάλασσα δεν έχει βρεθεί απολύτως τίποτα. Αυτό που μας έχουν πει είναι πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» δηλώνει στο newsit.gr η κόρη του
Η περιοχή όπου χάθηκαν τα ίχνη του 75χρονου ψαρά στην Αιτωλοακαρνανία