Site icon NewsIT

TEDxAthens 2024 – «Χ Machina»: Ποιοι θα βρεθούν στη σκηνή

30.07.2024 | 16:10
TEDxAthens 2024 – «Χ Machina»: Ποιοι θα βρεθούν στη σκηνή

15 χρόνια καινοτόμων ιδεών, έμπνευσης, μοναδικών εμπειριών. Τι επιφυλάσσει.

Φέτος, στις 5 Οκτωβρίου, στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, Πειραιώς 260, το TEDxAthens παρουσιάζει τις “X Machina” προσωπικότητες διεθνώς, που διαπρέπουν στους κλάδους της επιστήμης, της τέχνης και της κοινωνικής προσφοράς.

Ο Patrick Tatopoulos,  ο πολυτάλαντος σκηνοθέτης, σκηνογράφος και σχεδιαστής οπτικών εφέ, έχει διαμορφώσει την αισθητική πολλών κινηματογραφικών παραγωγών, όπως το “Independence Day”, “Total Recall”, “Godzilla” και “Batman Vs Superman” θα φιλοξενηθεί στο φετινό TEDxAthens. Η ομιλία του, υπόσχεται να αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία εξερεύνησης της μαγείας της 7ης τέχνης.

Σαν ταινία μοιάζει η ζωή της Evy Poumpouras, της πρώην πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, δημοσιογράφου (Former U.S. Secret Service Agent & Multi-media Journalist) και επίκουρης Καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης όπου διδάσκει ποινική δικαιοσύνη και εγκληματολογία. Η ομιλία της Evy Poumpouras, που στο παρελθόν ήταν και βασική ομιλήτρια σ για NASDAQ, SOCOM και Yankee Stadium Series, είναι βέβαιο πως θα μείνει αξέχαστη.

Η Dr. Antonia Pontiki, μηχανικός βιοϊατρικής και ειδικός στις εφαρμογές της προσθετικής κατασκευής στην υγεία, είναι ένα άλλο λαμπρό παράδειγμα “X Machina”. Ως Διδάσκουσα και Αναπληρώτρια Διευθύντρια του MSc Clinical Sciences στο King’s College London, πρωτοπορεί στην έρευνα της 3D εκτύπωσης για χειρουργικές εφαρμογές, αναπτύσσοντας καινοτόμες μεθόδους που έχουν αναγνωριστεί από το Forbes 30 under 30.

Τεχνολογικές εξελίξεις και Τεχνητή Νοημοσύνη. Πώς επηρεάζουν τον κόσμο γύρω μας και πώς αναδύονται σε φλέγοντα ζητήματα;

Ο John Tasioulas, καθηγητής Ηθικής και Νομικής Φιλοσοφίας και ιδρυτικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ηθικής στην Τεχνητή Νοημοσύνη στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, θα αναλύσει τις ηθικές διαστάσεις της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης. Έχοντας διατελέσει σύμβουλος σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Παγκόσμια Τράπεζα και μέλος της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστήμης και της Τεχνολογίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η συμβολή του στον διάλογο για την ηθική της τεχνολογίας είναι ανεκτίμητη.

Εξίσου καίρια είναι και η ιστορία της Muzoon Almellehan, Σύριας πρόσφυγα και ακτιβίστριας. Με την εμπειρία της, θα «ταξιδέψουμε» όλοι μαζί από την αναγκαστική της έξοδο από τη Συρία το 2013 μέχρι την αγωνιστική της δράση για τα δικαιώματα των παιδιών στην εκπαίδευση. Ως πρώτη πρόσφυγας Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF, η φωνή της για την εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης είναι ισχυρή και αυθεντική.

Στη σκηνή θα ανέβει, επίσης, ο Dimitris Papanikolaou, πρώην επαγγελματίας αθλητής που πλέον αφιερώνει τη ζωή του στον αγώνα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό. Στο TEDxAthens, θα μοιραστεί τη στιγμή της διάγνωσής τουκαι τον τρόπο που άλλαξε τη ζωή του και θα εξηγήσει το πώς ι ο ίδιος και η κόρη του αντιμετωπίζουν τον αυτισμό.

Η Dr. Maria Neira, Διευθύντρια του Τμήματος Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Υγείας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θα αναλύσει τις επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής στην υγεία και την συμβολή της τεχνολογίας στην προστασία της δημόσιας υγείας. Βραβευμένη με τη διάκριση “L’Ordre National du Mérite” από τη Γαλλική Κυβέρνηση και τον τίτλο “Extraordinary Woman” από τη βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας, η παρουσία της στο TEDxAthens αναμένεται να είναι εξαιρετικά επιδραστική.

Τέλος, ο Roger Michel, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ψηφιακής Αρχαιολογίας (IDA), έρχεται να αναδείξει τα σημεία συνάντησης αρχαιολογίας και τεχνολογίας. Μέσα από την ομιλία του θα αποκαλύψει περισσότερα για τις πρωτοποριακές  μεθόδους που αξιοποιούν καινοτόμες τεχνολογίες απεικόνισης και κατασκευής, με στόχο τη διατήρηση και τον εορτασμό της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μια μοναδική εμπειρία ανατροπής, αλληλεπίδρασης και καινοτομίας σε περιμένει. Ήρθε η ώρα να ταξιδέψεις μαζί μας στον χρόνο, ανακαλύπτοντας τι σημαίνει “X Machina” για σένα!

Κλείσε το εισιτήριό σου ΕΔΩ.
Διαθέσιμα τα EARLY BIRD tickets για λίγες ημέρες ακόμη.

Tags:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version