Ελλάδα

Τα Ρίχτερ “χορεύουν” την Κρήτη – Έντονη η μετασεισμική δραστηριότητα

Ένας ακόμη μετασεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7.30 το πρωί με επίκεντρο το ίδιο σημείο όπου χθες έγινε ο σεισμός των 6 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο νέος αυτός σεισμός έγινε 123χλμ νότια του Ηρακλείου και το εστιακό τους βάθος είναι μόλις 2 χλμ.

“Η σεισμική δόνηση έχει συνοδευτεί από τουλάχιστον 11 μετασεισμούς με μέγεθος πάνω από 4 Ρίχτερ και από εκατοντάδες άλλες μικρότερες δονήσεις που έχουν καταγραφεί στους σεισμογράφους”, σημείωσε ο κ. Γκανάς μιλώντας στο flashnews, και συμπλήρωσε ότι η μετασεισμική ακολουθία είναι έντονη και εξελίσσεται κανονικά ενώ οι σεισμοί, εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους του κύριου σεισμού, θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Το σημείο έχει δώσει και παλιότερα ανάλογες σεισμικές δονήσεις καθώς το επίκεντρο εντοπίζεται στην επιφάνεια επαφής μεταξύ των δύο πλακών Ευρασίας και Αφρικής και όπως τόνισε ο κ. Γκανάς, εκεί συμβαίνουν μεγάλοι σεισμοί, καταλήγοντας ότι “η εξέλιξη του φαινομένου δεν μας ανησυχεί προς το παρόν”.

H ισχυρή σεισμική δόνηση των 6 Ρίχτερ έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε ολόκληρη την Κρήτη και σημειώθηκε στις 7:11 το απόγευμα του Σαββάτου, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού. (Διαβάστε την είδηση)

Σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού σεισμολογικού ινστιτούτου ο χθεσινός σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ και επίκεντρο 88 χλμ νότια του Πύργου, και 443 Νότια της Αθήνας στο θαλάσσιο χώρο και εστιακό βάθος 10 χλμ.
 

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ υπολόγισε το μέγεθος του σεισμού στα 6.2 Ρίχτερ.

Διαβάστε επίσης:

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σερλίδα “Τοπικά Νέα” του NewsIt

Λαμία: Κάλεσαν τη Χρυσή Αυγή στην επέτειο του Ολοκαυτώματος!

Παραλίγο τραγωδία στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης – Αεροπλάνο βγήκε από το διάδρομο

Από την Ταυλάνδη στην Ικαρία για να βαπτιστεί χριστιανή

Αγρίνιο: Από το νοσοκομείο στο αυτόφωρο!

Φθιώτιδα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

Προφυλακιστέα η 41χρονη ταμίας για την υπεξαίρεση στο Αγρίνιο

Βόλος: Τραυμάτισε τη σύζυγό του με μπουκάλι!

Σεισμός 5 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Μεσσηνία!

Κρήτη: Σεισμός 4,2 Ρίχτερ βόρεια της Σητείας

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στη Χαβάη

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στην Αττική

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιώργος Λάνθιμος στην αντεπίθεση μετά το «όχι» για γυρίσματα στην Ακρόπολη – «Βλάβη στην επαγγελματική μου υπόσταση»
«Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας για την αναζήτηση αποζημίωσης λόγω δυσφήμισης και ζημίας στη φήμη των Εντολέων μας» επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση
Ο Γιώργος Λάνθιμος και η «μούσα» του, Έμα Στόουν
Τέμπη: Το φρέον στην εμπορική αμαξοστοιχία μπορεί να προκάλεσε έκρηξη – Τα αποτελέσματα από το Γενικό Χημείο του Κράτους
Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται και άλλα υλικά της εμπορικής αμαξοστοιχίας όπως τα αεροφυλάκια του συστήματος πέδησης και οι μπαταρίες στην ηλεκτράμαξα
Η τραγωδία των Τεμπών