Το σχέδιο που πρέπει να παρουσιάσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα αφορά στις 15.000 απολύσεις που πρέπει να γίνουν στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2014 (σ.σ. 11.000 για το 2014 και άλλες 4.000 που έπρεπε να γίνουν το 2013 και πήραν παράταση) αλλά και στο πως θα γίνει η διαθεσιμότητα – κινητικότητα 12.500 εργαζομένων.
«Δεξαμενή» για τις 4.000 απολύσεις θα αποτελέσουν οι οργανισμοί του δημοσίου που πρόκειται να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν. Οι απολύσεις θα γίνουν μετά την ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου, που αναμένεται να κατατεθεί μέσα στον Ιανουάριο.
Σε ό,τι αφορά τους 12.500 υπαλλήλους που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας, αναμένεται να προέλθουν κυρίως από το πρόγραμμα εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας των ΟΤΑ και από τον ΕΟΠΠΥ.
Οι 11.000 απολύσεις που αναμένεται να προχωρήσουν εντός του 2014, εκτιμάται ότι θα προέλθουν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις δημοτικές επιχειρήσεις, γιατρούς του ΕΟΠΠΥ και από δημοσίους υπαλλήλους που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν θα επανατοποθετηθούν σε νέες θέσεις.
Στην τελευταία κατηγορία εντάσσονται καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί, διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, εργαζόμενοι στον ΕΟΠΠΥ και σε ασφαλιστικά ταμεία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ζεσταίνουν… κάλπες τα κόμματα μέσα στο 2014!
Βολές της Alpha Bank στα ”αντιμνημονιακά” κόμματα
Αλλαγές στο 25ευρω θέλει ο Κεγκέρογλου – Διαψεύδει και τις μειώσεις στις επικουρικές