Πέμπτη, 25 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Το σκάνδαλο του ΠΟΥ και το AIDS που «σκοτώνει» την Ελλάδα

Το σκάνδαλο του ΠΟΥ και το AIDS που «σκοτώνει» την Ελλάδα

Η γκάφα ολκής που έκανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσον αφορά στα στοιχεία για το AIDS στην Ελλάδα κάνει το γύρο του κόσμου και προβάλλεται ιδιαίτερα από τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Η ιστοσελίδα Daily Beast μιλά για σκάνδαλο του ΠΟΥ και την έκθεση που ανέφερε πως στην Ελλάδα οι ναρκωμανείς μολύνονται επίτηδες με τον ιο του AIDS για να παίρνουν το επίδομα των 700 ευρώ το μήνα.

Η Daily Beast μιλά για σκάνδαλο και «γκάφα άνευ προηγουμένου» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Μια γκάφα που ανάγκασε τον Οργανισμό να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη.

Πέρα από το λάθος του ΠΟΥ υπάρχει και η πικρή αλήθεια για το «υπαρκτό και σοβαρό πρόβλημα» που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων του ιού του AIDS στην Ελλάδα, με το άρθρο να καταλογίζει την ευθύνη για το φαινόμενο αυτό αποκλειστικά στο κράτος και όχι στους ασθενείς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η χώρα αναγκάστηκε να σταματήσει σειρά επιτυχημένων προγραμμάτων για το AIDS, συμπεριλαμβανομένου του ζωτικού για τους εξαρτημένους προγράμματος ανταλλαγής συριγγών, λόγω των αυστηρών μέτρων λιτότητας.

«Όταν ένα κράτος δεν εξασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές, τότε η ευθύνη βαρύνει το κράτος αυτό» δήλωσε στο αμερικανικό περιοδικό ο Νίκος Δέδες, επικεφαλής της ομάδας στήριξης εξαρτημένων ατόμων “Θετική Φωνή”.

Επίσης, γίνεται σύντομη αναφορά σε άλλα ανησυχητικά στοιχεία της έκθεσης του ΠΟΥ για την Ελλάδα, όσον αφορά τις αυτοκτονίες, καθώς και στο περιστατικό της σύλληψης 16 ιερόδουλων, τον περασμένο Μάιο, με την κατηγορία της σκόπιμης διάδοσης του ιού του AIDS και με την εκπρόσωπο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ρεβέκκα Παπαδοπούλου, να σχολιάζει χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορείς να προστατεύσεις τη δημόσια υγεία ποινικοποιώντας τους ασθενείς».

«Ακόμα κι αν οι Έλληνες δεν αυτο-μολύνονται με τον ιό του AIDS, το πρόβλημα παραμένει πολύ μεγάλο, ενώ η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση μόνο χειρότερα μπορεί να κάνει τα πράγματα» καταλήγει το δημοσίευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΥ: Μας συγχωρείτε λάθος, οι Έλληνες δεν μολύνονται επίτηδες με AIDS

Ανθρώπινη αλυσίδα για το AIDS στα social media

Ιατρικό επίτευγμα! Κοριτσάκι που γεννήθηκε οροθετικό τρία χρόνια μετά δεν δείχνει κανένα ίχνος AIDS!

Καταδικάστηκε η Ελλάδα για την απόλυση εργαζόμενης με AIDS

Ανακάλυψη σταθμός: Βρήκαν το γονίδιο που σταματά την εξάπλωση του AIDS!

Στοιχεία σοκ: σκοτώνει το Aids στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα στην καρδιά της Αθήνας

Νίκησαν το AIDS με μεταμόσχευση μυελού οστών

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε