Κυριακή, 28 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Το ύπουλο παιχνίδι των Σκοπίων στις πλάτες της Ελλάδας – Σοκαριστικές μαρτυρίες: Έκαψαν το πρόσωπο πρόσφυγα με πυρωμένο ξύλο

Το ύπουλο παιχνίδι των Σκοπίων στις πλάτες της Ελλάδας – Σοκαριστικές μαρτυρίες: Έκαψαν το πρόσωπο πρόσφυγα με πυρωμένο ξύλο

– Ο πρόσφυγας υποστηρίζει ότι οι αρχές των Σκοπίων τους χώρισαν σε ομάδες και τους έβαλαν σε στρατιωτικά φορτηγά για να τους μεταφέρουν απέναντι από το camp της Ειδομένης
– Καταγγελίες και για βιαιοπραγίες εναντίον των προσφύγων από τους σκοπιανούς στρατιώτες
– Η Αθήνα απαντά στα Σκόπια: Μόνο 200 πρόσφυγες επέστρεψαν στην Ελλάδα γιατί απωθήθηκαν από Σκοπιανούς στρατιώτες!
– ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ

Οργή και αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για τις ύπουλες μεθοδεύσεις των Σκοπιανών στο θέμα του προσφυγικού και κυρίως για το τι ακριβώς συνέβη με τους 1.500 πρόσφυγες που πέρασαν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα μέσα από ορμητικούς χειμάρρους.

Σύμφωνα με μαρτυρία πρόσφυγα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, οι ίδιοι οι σκοπιανοί έκοψαν τον φράχτη για να τους στείλουν πίσω στην Ειδομένη! Τους έβαλαν σε στρατιωτικά φορτηγά και τους πέρασαν από τα σύνορα! Και δεν είναι μόνο αυτό το ύπουλο παιχνίδι των Σκοπιανών.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε Αφγανός μετανάστες, υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από τις αρχές της ΠΓΔΜ , όταν διέσχισε έναν χείμαρρο κοντά στο χωριό Χαμηλό. «Είχαμε ανάψει φωτιά μαζί με την οικογένειά μου και όταν μας πλησίασαν αστυνομικοί της ΠΓΔΜ ζητώντας μας να φύγουμε, με έκαψαν στο πρόσωπο με ένα ξύλο και με χτύπησαν», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι απίστευτες βαρβαρότητες των Σκοπιανών κατά των προσφύγων και των μεταναστών, το Ράδιο Θεσσαλονίκης αποκάλυπτε πως ένας πρόσφυγας από τη Συρία που πέρασε στο έδαφος των Σκοπίων παρέμενε μέσα στο κρύο μαζί με άλλους στο χωριό Μόιν στη Γευγελή.

Υποστήριξε ότι οι αρχές των Σκοπίων τους χώρισαν σε ομάδες και τους έβαλαν σε στρατιωτικά φορτηγά για να τους μεταφέρουν απέναντι από το camp της Ειδομένης. Στις 10:30 το βράδυ οι ίδιοι οι Σκοπιανοί έκοψαν το φράχτη προκειμένου πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν ξανά πίσω στο ελληνικό έδαφος. Μάλιστα σύμφωνα με τον καταγγέλοντα οι στρατιώτες τους έσπρωχναν και βιαιοπράγησαν εναντίον τους και κανείς δεν τους ζήτησε τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. Μάλιστα όταν άναβαν φωτιές για να ζεσταθούν, οι στρατιώτες τους τις έσβηναν. Στο ερώτημα τι έχουν απογίνει οι υπόλοιποι πρόσφυγες είπε ότι πιστεύει πως όλοι επέστρεψαν πίσω στην Ειδομένη.

Νωρίτερα, με επίσημα στοιχεία, η ελληνική κυβέρνηση απάντησε για το τι έχουν απογίνει οι πάνω από 1.000 πρόσφυγες οι οποίοι πέρασαν τα σύνορα με τα Σκόπια μέσα από χειμάρρους σε αντίξοες συνθήκες. Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία αναφέρουν ότι δεν επιβεβαιώνεται από καμία πηγή η πληροφορία που αποδίδεται στο Υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, για επαναπροώθηση περίπου 1.500 προσφύγων που κατάφεραν να περάσουν στο έδαφος των Σκοπίων.

Από τις συγκεκριμένες πηγές έγινε γνωστό ότι, μετά την ομαδική είσοδο στα Σκόπια, των προσφύγων που είναι συγκεντρωμένοι στην Ειδομένη, από άλλο σημείο των συνόρων, στην Ελλάδα επέστρεψαν περίπου 200 πρόσφυγες, οι οποίοι απωθήθηκαν από Σκοπιανούς στρατιώτες και βρίσκονται πλέον στην διάθεση των ελληνικών αρχών για νέα ταυτοποίηση.

Από τον έλεγχο που έχει κάνει μέχρι στιγμής κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αλλοδαπών, διαπιστώνεται ότι οι 200 πρόσφυγες που δεν κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα, είναι από αυτούς που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα και διαθέτουν τα έγγραφα που τους χορηγήθηκαν μετά την αρχική ταυτοποίηση τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε