Site icon NewsIT

Άδωνις Γεωργιάδης: Με μήνυμα επιβεβαίωσης στα κινητά θα γίνεται πλέον η συνταγογράφηση φαρμάκων

17.09.2024 | 10:22
Άδωνις Γεωργιάδης: Με μήνυμα επιβεβαίωσης στα κινητά θα γίνεται πλέον η συνταγογράφηση φαρμάκων

ΦΑΡΜΑΚΑ Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024 (ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)

Ένα νέο μέτρο ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα παράνομης συνταγογράφησης φαρμάκων, εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στον απόηχο της σύλληψης 16 ατόμων για απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα γίνεται με ένα μήνυμα επιβεβαίωσης στα κινητά.

Σημειώνεται πως για την απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με τις παράνομες συνταγογραφήσεις έχουν συλληφθεί 16 άτομα, γιατροί, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι φαρμακείων, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με οκτώ κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, ενώ οι περιουσίες τους έχουν δεσμευθεί, όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Παρά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τεχνικά δύναται, με ΑΜΚΑ ανθρώπου που δεν μπορεί να το δει και να σε καταγγείλει, να κάνεις εικονικές συνταγογραφήσεις», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε, σχεδιάζεται ένα νέο σύστημα ασφαλείας, το οποίο αφορά σε ένα μήνυμα OTP (επιβεβαίωση), το οποίο θα έρχεται στο κινητό του ατόμου στου οποίου το ΑΜΚΑ γίνεται η συνταγογράφηση, για άμεση συναίνεση. Παρόμοιο σύστημα έχουν οι τράπεζες.

«Θα τους ελέγξουμε όλους», τόνισε ο Υπουργός Υγείας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version