Ούτε για καμαρούλα μια σταλιά δεν φτάνουν τα λεφτά, πόσο μάλλον για στεφάνια, σόγια, καλεσμένους...
Βέβαια κάποιοι κάνουν την κρίση ευκαιρία και … στρίβουν δια της αφραγκίας. Όπως και να ‘χει τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Έλληνες λόγω κρίσης έχουν κάνει… μετέωρο το βήμα προς τη νέα ζωή με το άλλο τους μισό. Το έχουν αφήσει για το μέλλον, όταν πέσει η ανεργία, σταματήσει η ύφεση, το χρηματιστήριο περάσει τις 700 μονάδες κλπ
Γολγοθάς τα σκαλιά της εκκλησίας, ειδικά για τους νέους. Αλλά και του δήμου τα σκαλιά δεν είναι εύκολα να τ’ ανέβεις και ας μην έχει χρέωση για παπά πολυελαίους καντηλανάφτες και ότι άλλο χρεώνουν οι άγιοι πατέρες για μια θέση κάτω απ’ τον τρούλο…
Το 2010 και το 2011 οι γάμοι στην Ελλάδα μειώθηκαν (στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ) κατά 21,52%, με το ποσοστό για τους θρησκευτικούς να αγγίζει το 27,80%, ενώ για τους πολιτικούς το 6,72%.
Όπως και να ‘χει όμως είναι βέβαιο ότι όλο και περισσότεροι επιλέγουν το δημαρχείο απ’ τον άγιο την εκκλησία, ως πιο οικονομική λύση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου Αθηναίων το 2007, επί των τελεσθέντων γάμων το 80,27% ήταν θρησκευτικοί και το 19,73% ήταν πολιτικοί, ενώ το 2011, τα συγκεκριμένα ποσοστά άγγιξαν αντίστοιχα το 64,58 και το 35,42%.
Βέβαια το πρόβλημα δεν περιορίζεται στα έξοδα της εκκλησίας ή του δήμου. Αν βάλει κανείς τα έξοδα για τα σόγια στη δεξίωση… απλά χωρίζει και ησυχάζει…
Βέβαια πάντα υπάρχει και η πιο απλή λύση όλων. Το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης που συντάσσεται από έναν συμβολαιογράφο. Ο συμβολαιογράφος αν και για μια υπογραφή θέλει κάπου 500 ευρώ αποδεικνύεται η φθηνότερη λύση και ησυχάζεις και από τη γκρίνια των γονιών… περί αποκαταστάσεως