Ελλάδα

“Αγανακτισμένος” ο Μίκης Θεοδωράκης : “Εάν φυσήξουμε όλοι μαζί θα φύγουν”

- Τα Προπύλαια ενώθηκαν με τους Αγανακτισμένους του Συντάγματος με πάνω από 15.000 διαδηλωτές
- Μίκης Θεοδωράκης: "Εάν ενωθούν οι πολίτες μπορούμε να λιώσουμε τους βουλευτές"
- Ο κόσμος τραγούδησε μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη τα τραγούδια του
- Δείτε φωτογραφίες και βίντεο με την ομιλία του κ. Θεοδωράκη

Το καθιερωμένο ραντεβού στην πλατεία απόψε άλλαξε προορισμό. Σύνταγμα – Προπύλαια ενώθηκαν σε μια μεγάλη ειρηνική διαμαρτυρία. Οι “Αγανακτισμένοι” ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη και των πανεπιστημιακών κατηφόρισαν την πανεπιστημίου και κατέκλυσαν τους γύρω δρόμους. Αποφάσισαν λένε, “να ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή της κοινωνίας ενάντια στα μέτρα που λαμβάνονται ερήμην μας”.

Κεντρικοί ομιλητές στη σημερινή εκδήλωση ήταν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης, ο Μίκης Θεοδωράκης, ενώ θα μιλήσουν επίσης οι καθηγητές Γιώργος Κασιμάτης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Νότης Μαρίας, Κώστας Μπέης και Κώστας Χρυσόγονος.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 2000 άνθρωποι και υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και συνθήματα τον γνωστό μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη και υπό τους ήχους των τραγουδιών του, που ακούγονται από τα μεγάφωνα. 

 Από τον κόσμο, διεκόπη και η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου. 

Με την ομιλία του ο κ. Θεοδωράκης ξεσήκωσε τον κόσμο και συνέχεια οι πολίτες τον διέκοπταν με παρατεταμένο χειροκρότημα. Ο μουσικοσυνθέτης έκανε λόγο για εθνική τραγωδία αναφερόμενος στο μνημόνιο και δήλωσε πως αντί να πάμε πάνω πάμε συνέχεια προς τα κάτω. 

Μάλιστα, όπως είπε εάν μαζευτούν οι πολίτες μπορούν εάν θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα και τότε θα καταλάβουν οι βουλευτές ότι ο κυρίαρχος λαός μπορεί να τους λιώσει. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η πρόσκληση στη συγκέντρωση δεν απευθύνεται μόνο στους πανεπιστημιακούς αλλά σε κάθε πατριώτη που θέλει να διατρανώσει την αντίθεσή του στην υποτέλεια της ελληνική κοινωνίας και την απαξίωση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας.

Μετά την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, οι στιγμές ήταν συγκινητικές με τον μουσικοσυνθέτη να τραγουδά μαζί με τον κόσμο δικά του τραγούδια αγωνιστικά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πιστοί στο ραντεβού τους οι Αγανακτισμένοι – Ζωντανή εικόνα

Μίκης: Να φύγει η κυβέρνηση – Φυλακή σε πολιτικούς

Μίκης: «Ξεδιάντροπο ξεπούλημα, χειρότερα από τη Χούντα»

Μίκης: «Συνταγματικά άκυρο το μνημόνιο»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τροχαίο δυστύχημα στη Μαγνησία: Η 25χρονη «εκτινάχθηκε» από το αυτοκίνητο και σκοτώθηκε ακαριαία - Ασθενοφόρο περνούσε τυχαία από το σημείο
Οι γονείς της μεταφέρθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο - Η οικογένεια είχε ξεκινήσει από την Αθήνα για τη Βόρεια Ελλάδα για τις διακοπές του Πάσχα
Ένα αυτοκίνητο έχει ανατραπεί 9