Site icon NewsIT

Άγιοι Ανάργυροι: Σφραγισμένο το σπίτι της Κυριακής Γρίβα 6 μήνες μετά τη δολοφονία της έξω από το αστυνομικό τμήμα

16.09.2024 | 07:49
Άγιοι Ανάργυροι: Σφραγισμένο το σπίτι της Κυριακής Γρίβα 6 μήνες μετά τη δολοφονία της έξω από το αστυνομικό τμήμα

Η περίεργη απόφαση της Αστυνομίας, να σφραγίσει το διαμέρισμα της άτυχης Κυριακής Γρίβα που κατακρεουργήθηκε πριν από έξι μήνες έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, από το μανιακό χέρι του 39χρονου πρώην συντρόφου της, δημιουργεί εύλογες απορίες και πληθώρα ερωτημάτων για τους λόγους της κίνησης αυτής.

Η υπόγεια κατοικία της οδού Λάμπρου Κατσώνη, όπου διέμενε η 23χρονη, εξακολουθεί από τις 2 Απριλίου, μια ημέρα δηλαδή μετά την άγρια δολοφονία της έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους, να είναι ερμητικά κλειστή με αποτέλεσμα, ούτε η οικογένεια της να μπορεί να μπει να πάρει τα πράγματα της, ούτε όμως ο ιδιοκτήτης να έχει τη δυνατότητα να το νοικιάσει, καθώς παραμένει σφραγισμένο και κενό.

Μάλιστα, αν και ο πατέρας προσπάθησε πολλές φορές να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές για να μπορέσει να μπει μέσα, δεν κατάφερε να πάρει σαφή απάντηση και για τον λόγο αυτό πριν μερικές ημέρες, κατέθεσε μέσω της δικηγόρου του κυρίας Ελένης Μαζαράκη, αίτηση στο Ειρηνοδικείο του Ιλίου, με την οποία ζητά την αποσφράγιση του διαμερίσματος.

«Στο διαμέρισμα, υπάρχουν πράγματα ηθικής αξίας»

Στην αίτηση που κατέθεσε στις 2 Σεπτεμβρίου στο Ειρηνοδικείο του Ιλίου, μέσω της κ. Μαζαράκη και έχει στη διάθεση του το newsit.gr, ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής, κ. Αθανάσιος Γρίβας αναφέρει πως: «Είμαι πατέρας της θανούσης και συγκληρονόμος της ενώ οι λοιποί κληρονόμοι (μητέρα και δύο αδελφές της δεν έχουμε κανένα αντικρουόμενο συμφέρον), ενώ η θυγατέρα μου δεν είχε πράγματα αξίας, ει μη μόνον έχουν αξία ηθική για εμάς υπάρχουν στην οικία» εξηγεί.

Στις επόμενες γραμμές επισημαίνει πως: «Επειδή συνεπώς μέσα στην οικία δεν βρίσκονται πράγματα σημαντικής αξίας, αντίθετα μηδενικής σχεδόν οικονομικά, ζητούμενω να γίνει δεκτή η παρούσα αίτησή μας. Να διαταχθεί η αποσφράγιση της κατοικίας, επί της οδού Λάμπρου Κατσώνη και να παραδοθούν τα κλειδιά. Να καταγραφούν τα πράγματα που θα ευρεθούν σε αυτή από τον αρμόδιο δικαστικό γραμματέα, και να οριστώ ως μεσεγγυούχους των ευρισκομένων κατά την αποσφράγιση στην ως άνω οικία κινητών πραγμάτων ως συγκληρονόμος και πατέρας της θανούσης».

«Η Κυριακή δολοφονήθηκε έξω από το Τμήμα. Η οικία μου εσφαλμένως σφραγίστηκε»

Σε ό,τι αφορά στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ο οποίος εκπροσωπείται από τη συγκεκριμένη δικηγόρο, η αίτηση αναφέρει ότι: «Η μισθώτρια Κυριακή Γρίβα, δολοφονήθηκε την 01/04/2024 ακριβώς στο Α.Τ Αγίων Αναργύρων, μπροστά στους αστυνομικούς. Η οικία μου που εσφαλμένως εμπλέκεται στο έγκλημα, σφραγίστηκε».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η δικάσιμος στο Ειρηνοδικείο του Ιλίου, έχει προσδιοριστεί για τις 2 Οκτωβρίου και στις 12 Οκτωβρίου, με την απόφαση, θα δοθεί το «πράσινο φως» για την αποσφράγιση, έτσι ώστε ο πατέρας της άτυχης κοπέλας να μπορέσει να μπει στο σπίτι που έμενε το παιδί του για να πάρει αντικείμενα που για εκείνον έχουν συναισθηματική αξία, ενώ και ο ιδιοκτήτης να μπορέσει να το ενοικιάσει.

Η νομική άποψη: «Ο πατέρας καλείται να καλύψει μια κοστοβόρα διαδικασία»

Η δικηγόρος του πατέρα της Κυριακής, κυρία Ελένη Μαζαράκη, μιλώντας στο newsit.gr τονίζει πως: «Ο πατέρας της δολοφονηθείσας Κυριακής Γρίβα πέραν του αγώνα του για την δικαίωση του παιδιού του, που φονεύθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων παρουσία αστυνομικών και ενώ ήδη συμπληρώνονται έξι μήνες από τον φόνο, ο δολοφόνος τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης κρατούμενος ακόμα στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, ενώ έχει κριθεί ότι ούτε τοξικομανής ήταν, ούτε τελούσε σε κατάσταση μειωμένου καταλογισμού και είχε πλήρη γνώση του τί έπραττε, η οικία του παιδιού του είναι ακόμα σφραγισμένη.

Και ενώ το παιδί του αφέθηκε να σφαχτεί από τον δολοφόνο μπροστά στους αστυνομικούς με ιδιαίτερη σπουδή έσπευσαν (οι αστυνομικοί του Α/Τ Αγίων Αναργύρων) να σφραγίσουν το σπίτι ιδιοκτησίας τρίτου ανθρώπου, παρόλο που είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα η αδελφή της και μπορούσαν να της δώσουν τα κλειδιά της οικίας της ως συγγενής της.

Ο άτυχος πατέρας αυτή την στιγμή καλείται να καλύψει μία κοστοβόρα διαδικασία για να πάρει τα προσωπικά πράγματα του παιδιού του».

Η δικηγόρος του πατέρα της Κυριακής, Ελένη Μαζαράκη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version