Κυριακή, 4 Αυγ.
29oC Αθήνα

Αγκίστρι: 5 πραγματικά εντυπωσιακές παραλίες για μονοήμερη εκδρομή

Αγκίστρι: 5 πραγματικά εντυπωσιακές παραλίες για μονοήμερη εκδρομή

Το Αγκίστρι και οι παραλίες του, είναι ένα απ’ εκείνα τα μέρη που η ομορφιά του φυσικού τοπίου υπερέχει των πάντων!

Η κοντινή απόσταση που χρειάζεται να διανύσεις απ’ τον Πειραιά, αν βρίσκεσαι στην Αττική, σε βοηθάει να πετάγεσαι στο άψε σβήσε στο Αγκίστρι για μονοήμερες εκδρομές ή Σαββατοκύριακα χαλάρωσης.

Πανέμορφο μέρος, με καταγάλανα νερά και εκτάσεις κατάφυτες με πεύκα.

Για να φτάσεις στο Αγκίστρι το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι ένα σύντομο ταξίδι με το πλοίο απ’ το λιμάνι του Πειραιά. 

Προτάσεις για 5 πανέμορφες παραλίες στο Αγκίστρι

Δραγονέρα: Η μεγάλη Δραγονέρα είναι μια παραλία που έχει όλες τις προϋποθέσεις για να συνθέσει ένα ειδυλλιακό τοπίο: Κρυστάλλινα νερά, ένα καταπράσινο δάσος από πεύκα που την πλαισιώνει και λευκά βότσαλα στην ακτή, δεν είναι κατάλληλη για μικρά παιδιά. 

Απόνησος: Η Απόνησος είναι σίγουρα εκείνη η παραλία που πρέπει να επισκεφθείς, με το που δέσει το καράβι σου στο λιμάνι του Αγκιστρίου. Πρόκειται για μια ιδιωτική νησίδα που συνδέεται μέσω μιας γέφυρας με το νησί. 

Χαλικιάδα: Η παραλία Χαλικιάδα μοιάζει σαν να είναι κυριολεκτικά ένας χαμένος παράδεισος. Είναι ένας κόλπος που για να μπορέσεις να τον προσεγγίσεις χρειάζεται να διασχίσεις ένα δυσπρόσιτο μονοπάτι που χρειάζεται. Δεν ενδείκνυται αν έχεις οικογένεια με παιδιά. Τα νερά της είναι πεντακάθαρα και ρηχά που βαθαίνουν όμως απότομα, στην ακτής της θα βρεις βότσαλο ενώ τα βραχώδες τοπίο της θα σε συναρπάσει. 

Σκάλα: Η παραλία της Σκάλας είναι ο ορισμός της οικογενειακής παραλίας αφού είναι ρηχή, καθαρή και αμμουδερή. Είναι σε απόσταση 100 μέτρων απ’ το λιμάνι γεγονός που την κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή. 

Μαρίζα: Η Μαρίζα στην πραγματικότητα δεν μοιάζει με μια τυπική παραλία, αλλά πιο πολύ σε μια αποβάθρα για βουτιές. Τα νερά που θα βουτήξεις είναι βαθιά γι’ αυτό μην την προτιμήσεις με παιδιά μικρότερης ηλικίας. 

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις